EUR
4,85 RON
(+0.06%)
USD
4,36 RON
(-0.07%)
GBP
5,39 RON
(+0.01%)
CHF
4,54 RON
(-0.24%)
BGN
2,48 RON
(+0.16%)
BYN
1,81 RON
(-0.07%)
CAD
3,17 RON
(-0.07%)
RSD
0,04 RON
(+0.07%)
AUD
2,91 RON
(-0.51%)
JPY
0,04 RON
(+0.17%)
CZK
0,18 RON
(-0.03%)
INR
0,06 RON
(-0.15%)

SFATURI UTILE: Idei de reîmprospătare a casei

Pe termen lung, o casă bine întreţinută va necesita mai puţine activităţi de reparaţii, va avea o valoare crescută în cazul vânzării, şi vă va face să vă simţiţi mult mai bine în ea.

Iată, mai jos, câteva idei la care puteţi apela:

 

  • Renunţaţi la corpurile colorate

 Scăpaţi de orice ţiglă colorată, care a fost cândva populară atunci când bunicii şi părinţii voştri au fost copii. Înlocuiţi-o cu o ţiglă de culoare neutră. Scăpaţi de căzile de baie şi toaletele albastre pentru copii. Corpurile de baie albe vor rămâne în stil mult mai mult timp. Dacă vreţi să adăugaţi culoare, optaţi pentru varianta de a colora pereţii sau de a aduce culoare prin lucrări de artă, covoare şi prosoape.

 

  • Renunţaţi la culoarea muştar

 Muştarul sau avocado fac parte din salata dumneavoastră, şi nicidecum nu aparţin aparatelor de bucătărie. Dacă se întâmplă să aveţi o bucătărie foarte veche, în culoarea muştarului, atunci ar fi indicat să o împrospătaţi. Oţelul inoxidabil şi aparatele albe sunt cele mai indicate în această cameră. Un strat proaspăt de vopsea poate, de asemenea, transforma pereţii şi dulapurile vechi.

 

  • Scoateţi toate lambriurile din lemn

 Lambriurile din lemn sunt întunecate şi grele şi fac ca orice cameră să arate sumbru. Prin eliminarea lambriurilor din lemn şi adăugarea unui strat proaspăt de vopsea pe pereţi, veţi reuşi să animaţi spaţiul şi de a da camerei dumneavoastră un aspect cu totul nou. Veţi fi uimiţi de cât de puternică va fi această transformare simplă.

 

  • Eliminaţi toate finisajele false

 Vopseaua falsă a fost extrem de populară în anii 1980. Finisajele acestea erau găsite în aproape fiecare casă din anii ’80, fie în vopsea, fie în tapet. Însă, în prezent, acest aspect este cu totul şi cu totul depăşit şi are nevoie să fie eliminat din casa dumneavoastră.

 

  • Accesorizaţi

 Aceste accesorii pot fi mici, dar ele sunt atât de puternice şi cu impact. Scoateţi şi înlocuiţi vechiul sertar. Metalele, precum cromul şi alama, sunt foarte bine cotate în acest sens. Faţetele de la baie şi bucătărie, precum şi mânerele, trebuie să fie înlocuite şi actualizate în cazul în care sunt vechi şi uzate.

 

  • Daţi jos tapetul de pe pereţi

 Din nou, foarte populare în anii ’80 erau bordurile de tapet de pe pereţi. Nu numai că sunt demodate, dar arată, pur şi simplu, inestetic în cele mai multe camere dintr-o locuinţă, cu excepţia zonelor de joacă şi dormitoarelor pentru copii.

 

  •  Înlocuiţi corpurile de iluminat vechi

În cazul în care corpurile de iluminat din locuinţa dumneavoastră stau agăţate de tavan, ar fi bine să le înlocuiţi, folosind o metodă mai modernă. Orice specialist în decoraţiuni interioare vă va spune că iluminatul este crucial pentru spaţiul dumneavoastră. Cantitatea de lumină din casa dumneavoastră stabileşte starea de spirit şi tonul. Ea poate crea o atmosferă relaxantă şi productivă. Multe corpuri de iluminat vechi utilizează becuri de dimensiuni ciudate, însă dacă le veţi înlocui cu modele noi, veţi fi capabili, de asemenea, să mergeţi pe varianta de becuri fluorescente. Acest lucru va economisi energie şi va reduce factura la curent.

 

  • Vopseşte

 Acest lucru poate fi partea cea mai uşoară şi totuşi, cea mai grea sarcină a tuturor. Pereţii ar trebui să fie văruiţi la fiecare câţiva ani. Nimic nu dă casei un aspect mai vechi şi murdar decât pereţii care nu sunt văruiţi de mulţi ani. Unele voci poate vă îndrumă să rămâneţi la o culoare neutră, dar dacă preferaţi pereţii luminoşi sau pastel, atunci vopsiţi-i într-o culoare care redă cel mai bine stilul şi personalitatea dumneavoastră. Plasarea de culoare este crucială. O pată de culoare roz este mai potrivită pentru camera copilului dumneavoastră decât într-o zonă principală de locuit.

Traducere: Ecaterina Pop

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata