Traian Băsescu a promulgat legea privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi, 4 iulie,  decretul de promulgare a Legii privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, şeful statului a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.

Premierul Ponta a declarat în urmă cu câteva zile că va discuta cu preşedintele Băsescu despre promulgarea unor legi adoptate de Parlament şi importante pentru Guvern, prezentând ca exemplu faptul că trebuie modificat regimul proprietăţii deoarece „20 de proprietari încăpăţânaţi” nu vor să cedeze din drepturi pe terenurile lor.

”Zilele următoare o sa vorbim, o să-l rog de promulgarea unor legi adoptate de Parlament şi de care depinde…dau un singur exemplu: am mai rămas cu vreo 20 de proprietari încăpăţânaţi care nu vor să ne cedeze dreptul de a instala conducta de gaze între România şi Moldova. Am modificat legea, a fost adoptată de Parlament şi trebuie să o promulge preşedintele, să putem să-i expropriem”, a spus Ponta la RTV.

În urma cu o lună, Ponta a anunţat că Guvernul va simplifica procedurile de expropriere la realizarea unor proiecte de interes naţional, arătând în context că autorităţile nu reuşesc să construiască o „amărâtă” de conductă de gaze spre Moldova, deoarece câteva zeci proprietari nu vor să fie expropriaţi.

Procedurile au fost modificate de Executiv printr-un proiect de lege pentru completarea Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.