Virusul A(H1N1) a cauzat moartea a 11 persoane în nordul Chile

0

Colegiul Medical din Chile şi-a exprimat joi îngrijorările faţă de răspândirea virusului A(H1H1) în regiunea Tarapaca din nordul ţării, unde au fost semnalate de şapte ori mai multe cazuri decât în restul teritoriului şi unde au fost înregistraţi cel puţin 11 morţi, transmite AFP.

„Media (persoanelor afectate) la nivelul întregii ţări este de 24 de pacienţi la 100.000 de locuitori, iar în regiunea Tarapaca, în cursul ultimei săptămâni, proporţia a fost de 148 de pacienţi la 100.000 de locuitori”, a declarat joi preşedintele Colegiului Medical, Enrique Paris.

Guvernul a confirmat la rândul său moartea a cel puţin 11 persoane în regiune.

Enrique Paris a recomandat amânarea sau suspendarea Sărbătorii de la La Tirana, o celebrare religioasă organizată între 15 şi 17 iulie şi la care sunt aşteptate 200.000 de persoane.

Numărul mare de persoane ar putea „agrava” răspunderea virusului, a atenţionat Paris.

Ministrul Sănătăţii Jaime Manalich a anunţat la rândul său că se va deplasa vineri în regiune, care este situată la circa 1.900 km nord de Santiago, la frontiera cu Bolivia, având o populaţie de circa 300.000 de locuitori.

Ministrul a precizat de asemenea că regiunea va primi 115.000 vaccinuri pentru imunizarea populaţiei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.