Parchet: Au fost întocmite procese verbale de citare, nu mandate de aducere în cazul elevilor de la Bolintineanu

Şeful Secţiei Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, a precizat vineri că, în cazul elevilor audiaţi de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, au fost întocmite procese verbale de citare şi nu mandate de aducere.

Totodată, el a subliniat că nici un elev nu a fost adus la audieri împotriva voinţei sale.

„Au fost întocmite procese verbale de citare în care s-a convenit data audierii. La acest moment la Poliţia Capitalei se fac audieri. Sunt şapte procurori de la Parchetul Capitalei prezenţi acolo. Şi-au exprimat dorinţa de a fi audiaţi azi (n.r. vineri) circa 20 de elevi, deja zece sunt implicaţi în audieri. Pentru ceilalţi s-au întocmit procese verbale de citare şi vor fi audiaţi în zilele următoare începând de sâmbătă, cu o pauză duminică, procesul continuând de luni astfel încât să putem să îi audiem pe toţi în legătură cu faptele descoperite de noi”, a declarat Staicu.

El a explicat că autocarele care s-au deplasat vineri la liceu au fost aduse pentru a facilita deplasarea celor care ar fi dorit să fie audiaţi în cursul zilei.

„În situaţia noastră nu s-a dorit punerea în executare a unor mandate de aducere, ci doar s-a convenit data la care ar trebui să fie audiat fiecare elev. Li s-au prezentat prevederile legii în sensul că dacă nu se prezintă la data convenită în procesul verbal de citare pot fi aduşi cu mandat de aducere”, a mai spus Bogdan Staicu.

El a menţionat că se doreşte o etapizare a audierii elevilor fiind vorba de 250 de elevi care trebuie audiaţi în această cauză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.