EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

România, „ferm angajată” în găsirea unei soluţii la problema restituirii proprietăţilor bisericeşti

România este ‘ferm angajată’ în găsirea unei soluţii la problema restituirii proprietăţilor bisericeşti confiscate de regimul comunist, a transmis Ambasada României la Washington, ca reacţie la acuzaţii din partea unui grup de 20 de membri ai Congresului american, relatează The Washington Times.

Douăzeci de membri ai Congresului acuză România că refuză să returneze numeroase proprietăţi bisericeşti pe care comuniştii le-au confiscat de la comunităţile evreiască şi maghiară din România, scrie publicaţia americană. The Washington Times reaminteşte de o scrisoare trimisă de respectivul grup de membri ai Camerei Reprezentanţilor – 13 republicani şi şapte democraţi – secretarului de stat John F. Kerry, pentru a-i cere să pună presiune asupra României să rezolve solicitările de restituire a bisericilor, şcolilor, spitalelor, orfelinatelor şi altor proprietăţi confiscate de regimul comunist.

Ambasada României la Washington a dat publicităţii un comunicat al Guvernului României în care se subliniază că executivul de la Bucureşti face tot posibilul ‘într-o situaţie complexă’ pentru a asigura restituirea sau a oferi compensaţii pentru peste 4.000 de clădiri bisericeşti şi alte proprietăţi religioase luate de guvernul comunist după cel de-al Doilea Război Mondial şi deţinute până la prăbuşirea statului marxist-leninist în 1989, adaugă The Washington Times.

„România este angajată ferm în găsirea unei soluţii care ar restabili complet, acolo unde este posibil, drepturile de proprietate originale, inclusiv ale celor aparţinând confesiunilor religioase”, se arată în respectivul text, citat de The Washington Times.

„Chestiunea restituirii proprietăţilor religioase către minoritatea maghiară din România face parte din dialogul bilateral dintre România şi Ungaria„, se mai menţionează în comunicat, potrivit sursei citate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata