Sfântul Sinod al BOR susţine definirea în Constituţie a familiei întemeiate pe căsătoria dintre bărbat şi femeie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române susţine definirea în Constituţia României a familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, remis vineri.

 Forul BOR s-a reunit joi şi vineri la Palatul Patriarhiei, într-o şedinţă de lucru sub preşedinţia Patriarhului Daniel.

„În contextul dezbaterilor publice din ultimul timp referitoare la proiectul de modificare a Constituţiei României, Sfântul Sinod susţine definirea în legea fundamentală a familiei ca elementul natural şi fundamental al existenţei şi dezvoltării societăţii, care se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor şi beneficiază de sprijin şi ocrotire din partea statului şi a societăţii”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Citeste si:  Topul celor mai buni angajatori din România

Totodată, Sfântul Sinod a analizat rezultatele finale ale recensământului populaţiei României din anul 2011 şi a aprobat un nou program pastoral-social – metode şi mijloace de întărire a pastoraţiei la nivel local (eparhial), regional (mitropolitan) şi naţional.

„Biserica Ortodoxă Română va intensifica pastoraţia în rândul credincioşilor cu scopul conştientizării şi apărării instituţiei familiei naturale şi tradiţionale, pentru diminuarea numărului divorţurilor, a avorturilor, a violenţei domestice, a abandonului copiilor”, precizează sursa citată.

Eparhiile Patriarhiei Române vor susţine iniţiativa cetăţenească europeană ‘Unul dintre noi’, care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului de viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie.

Citeste si:  Patriarhul Daniel: Familia, Biserica şi şcoala - responsabile pentru educarea şi formarea armonioasă a copiilor şi tinerilor

Sfântul Sinod ”a luat act cu apreciere şi bucurie” de multiplele activităţi ale eparhiilor din diaspora română, pentru păstrarea şi promovarea spiritualităţii româneşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. Liviu spune

    Cand vor avea o pozitie oficiala si cultele neoprotestante in aceasta privinta? deocamdata vad numai biserica Ortodoxa ca ia atitudine. celalalte culte nu sunt de acord? Nu impartasesc aceasta opinie?

  2. Ionica spune

    Susţin părerea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi ca mine sunt mulţi, privind „definirea în Constituţia României a familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, pentru că numai aşa vor înţelege unii oameni minoritari în aceste idei, că încalcă drepturile multora. Cei care vor „asociere între aceleaş sex” au la îndemână contractele civile de diverse forme (de asociere pentru mostenire, de donatie, transfer de proprietati, etc). Rodul casatoriei este in primul rand de asigurarea perenitatii unei natii bazate pe credinta în Dumnezeu şi coroborată cu dragostea de familie şi patrie, restul nu mai contează.Statul de accea s-a implicat pentru a proteja familia, copii rejultaţi şi implicit perenitatea natiei românesti. Rodul unei asocieri contractuale între persoane fizice, de sex diferit sau de acelasi sex, din punctul meu de vedere,este de transfer de avere, de ajutor, de însoţire, etc…Încălcarea drepturilor unora începe, acolo unde se încalcă drepturile altora şi anarhia deopotrivă este evidentă. Va propun si eu o aberatie, care este mai plauzibilă decât cea a deputatului CERNEA: De ce nu introduceti în constitutie obligativitatea fiecarei familii de naste un copil, sau daca nu poate sa infieze, cu precizarea că acei ce înfiaza să aibă o avere care să asigure cresterea copilului pana la varsta de 18 ani?Recunosc că este ridicolă propunerea, care este un pamflet, dar este mai plauzibilă decât propunerea d-lui CERNEA!.Eu îmi iubesc, ţara, ROMÂNIA, şi nu vreau prin astfel de idei ale unor oameni şă fie distrusă o NAŢIUNE!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata