EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Stroe: Am dispus o anchetă referitoare la părintele bruscat şi declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a afirmat, vineri, că în cazul evenimentelor de la de la Liceul ‘Dimitrie Bolintineanu’ Poliţia nu are ce să-şi reproşeze, cu excepţia incidentului dintre un părinte care ar fi fost bruscat de un poliţist şi a unor declaraţii făcute de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, cazuri în care a dispus deja o anchetă.

„Vrem să aflăm tot adevărul, dacă se poate, atât în privinţa acelui părinte, cât şi în privinţa tânărului purtător de cuvânt. Deja am dispus o analiză şi vom vedea azi-mâine ce măsuri luăm.(…) Eu am dispus deja la IGP să se facă o anchetă pe cele două situaţii. (…) Noi vom putea discuta de ceea ce s-a întâmplat în faţa liceului. Una singură (n.r. problemă) a fost cu un părinte şi nu e în regulă că s-a întâmplat pentru că omul ăla nu a venit chiar de pe câmp. Era după copilul lui. Nu e în regulă cum s-a întâmplat. Vom vedea cine e vinovat, cine a acţionat prea dur, cine n-a acţionat în momentul oportun şi aşa mai departe. Cu purtătorul de cuvânt, la fel. El e tânăr, a avut o bâlbă cu privire la Tribunal. E limpede că a fost o greşeală. Eu spun că toţi putem greşi la un moment dat, mai mult sau mai puţin”, a precizat Radu Stroe, la Realitatea tv.

Ministru de Interne a subliniat în mai multe rânduri că în cazul evenimentelor de la de la Liceul ‘Dimitrie Bolintineanu’, Poliţia nu are ce să-şi reproşeze.

„În ce priveşte restul acţiunilor, aşa cum spuneam, Poliţia nu poate să îşi asume un fapt în legătură cu care nu are niciun fel de atribuţii. (…) Noi nu aveam elemente suficiente şi de aceea a apărut această problemă: ba sunt mandate, ba nu sunt mandate, ba sunt documente de citare sau nu sunt documente de citare. (…) Fie cu mandat, fie fără mandat, fie cu citaţie, fie fără citaţie, eu nu vă pot spune decât că Poliţia Română a acţionat corect, în limitele mandatului dat de către procuror, pe o strategie stabilită de procuror”, a punctat Stroe.

Pe de altă parte, ministru a spus că situaţia a fost una extrem de sensibilă şi complexă şi şi-a exprimat regretul pentru imaginea negativă creată poliţiei.

„Eu regret nespus că s-a creat această imagine negativă. Noi putem admite, şi cred că toată lumea poate admite, că şi Poliţia poate comite greşeli şi de ce nu şi Parchetul poate comite greşeli. Dincolo însă de toate acestea, ar trebui să ne gândim la sutele de tineri, de copii putem să le spunem, la sutele de părinţi care ştim şi noi, ne aducem aminte de când eram tineri, erau cu sufletul la gură la poarta şcolii, să vadă ce notă a luat copilul. Deci, situaţia e foarte complexă. A fost extrem de sensibilă şi eu vă mărturisesc că în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat sunt mulţumit că lucrurile s-au oprit aici”, a adăugat Radu Stroe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata