EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Bogdan Hossu: Un sistem de salarizare pentru bugetari trebuie să se bazeze pe principiul muncă egală, salarii egale

Salariile din sectorul bugetar ar trebui să se bazeze pe un principiu de fond, cel care se referă la muncă egală – salarii egale, consideră preşedintele CNS „Cartel Alpha”, Bogdan Hossu.

„Problema de fond a unui sistem de salarizare, mai ales în sectorul bugetar, este ca trebuie să se bazeze pe un principiu de fond – la muncă egală, salarii egale. Adică, dacă am un funcţionar sau un contractual din comuna X, la acelaşi volum de muncă trebuie să aibă aceeaşi salarizare, şi la aceeaşi muncă prestată, cu un altul, din altă comună. În momentul în care se discută un nou sistem de salarizare, şi se pare va va fi făcut pe genunchi, ca de obicei, în pripă, pentru că, în momentul în care se doreşte să fie aplicat de la 1 ianuarie 2014, este pe genunchi. V-aş reaminti că la vechiul sistem s-a lucrat peste un an de zile, cu experţii Băncii Mondiale şi experţi ai Fondului Monetar Internaţional, pentru a face criteriile de competenţă care ar trebui introduse”, a apreciat Hossu, la postul RTV, rugat să comenteze informaţiile privind stabilirea salariilor în sectorul bugetar pe criterii de performanţă.

Hossu a reamintit că Legea salarizării făcută de Guvernul Boc s-a aplicat doar la tăieri.

Legea „nu s-a mai aplicat ulterior, când trebuiau să existe legi speciale în fiecare an, prin care ar fi trebuit să se aplice o creştere salarială a salariilor mici, astfel ca să se comprime nivelul de salarizare la raportul de 1 la 15”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
 1. oana spune

  Articolul 8, aliniatul 3 din Legea 288/2004 :”Durata totala cumulata a ciclului I – studii universitare de licenta si a ciclului II – studii universitare de masterat trebuie sa corespunda obtinerii a cel putin 300 de credite de studiu transferabile.”= Studii Superioare de lunga Durata -SSD
  Toti cei care au „terminat facultati gen Spiru Haret Etc de 3 ani trebuie sa mai faca 2 ani de master pentru a fi incadrati pe studii Superioare de lunga durata si totodata pentru a fi încadrat ca sefi. In plus diploma trebuie prezentata in maxim un an de la terminarea studiilor !
  In Primaria Baia Mare si alte institutii publice acest lucru nu s-a respectat cu ACORDUL TACIT AL CURTII DE CONTURI !!!
  ACEST LUCRU A CREAT UN PREJUDICIU IMENS ATÂT FINANCIAR CÂT SI MORAL !!!!
  ROG DNA SI INSTITUTIILE SPECIALIZATE SA SE SESIZEZE !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata