Canada: Cel puţin 80 de persoane dispărute în urma exploziei exploziei unui tren ce transporta petrol

Cel puţin 80 de persoane sunt date dispărute în micul oraş Lac-Mégantic din provincia canadiană Québéc, după explozia unui convoi de vagoane cisternă care a distrus o parte din centrul localităţii, a afirmat sâmbătă un pompier care se întorcea de la locul dezastrului, potrivit AFP.

‘Erau cel puţin 50 de persoane la bar. Nu a mai rămas nimic’, a declarat acest pompier sub protecţia anonimatului. Un val de petrol în flăcări a aruncat în aer clădirea, a adăugat el. Lac-Mégantic este situat la aproximativ 250 de kilometri est de Montréal.

Căutările vor începe oficial duminică în zori, a precizat el.

Cel puţin patru vagoane cisternă încărcate cu petrol au explodat în cursul nopţii, după ce au deraiat în acest oraş cu o populaţie de 6.000 de locuitori, înregistrându-se cel puţin un mort şi un rănit, conform unui prim bilanţ provizoriu. Circa 2.000 de persoane au fost evacuate, iar aproximativ 40 de clădiri au fost avariate sau distruse.

Incendiile provocate de exploziile în serie ce au urmat erau în continuare scăpate de sub control sâmbătă seară, după mai mult de 20 de ore de la producerea catastrofei, în timp ce autorităţile aşteptau spumă ignifugă din Statele Unite, aflate la 25 de kilometri sud de Lac-Mégantic.

Un incident mecanic ar putea sta la originea accidentului. Un purtător de cuvânt al companiei The Montreal Maine & Atlantic, Christophe Journet, a declarat pentru AFP că, înainte de producerea catastrofei, convoiul a fost imobilizat în localitatea învecinată Nantes pentru schimbarea echipei, dar, din motive necunoscute, ‘s-a pus în mişcare pe panta care a coborât până la Lac-Mégantic’, cu toate că sistemul de frânare era activat.

În consecinţă. ‘nu era niciun mecanic în interior’ atunci când trenul a deraiat, a mai spus el.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.