Regăsirea bucuriei

Poţi trăi cu bucurie dacă ştii cine eşti, de unde vii şi către ce te îndrepţi.  Când ai găsit răspuns la aceste întrebări, atunci cu siguranţă bucuria din tine nu va depinde de gradul de împlinire a dorinţelor, iar viaţa ta nu se va rezuma în a căuta pe cineva sau ceva care să ţi le împlinească, ci tot ce-ţi vei dori vei realiza tu cu bucurie şi în bucurie. Tu însuţi/însăţi eşti cel/cea care poate să-şi aducă cea mai deplină bucurie în suflet şi o vei simţi deplină încă din primele momente ale descoperirii şi manifestării divinităţii din tine.

Este mult mai uşor să descoperi divinul din tine, decât crezi tu acum, şi la fel de uşor este să-L exprimi prin fiecare gând, faptă şi chiar prin fiecare por al corpului tău. Toţi ţi-au spus că este foarte greu să-L manifeşti pe Dumnezeu, că este foarte dificil şi această manifestare implică mult efort, că unora le-a trebuit o viaţă întreagă de post continuu, de rugăciune neîncetată, de lipsuri materiale şi de renunţare totală, că doar unii sfinţi au putut să-L manifeste şi nici aceştia în totalitate.

Dacă ai crezut că doar aceasta este calea, înseamnă că te-ai îndepărtat de desăvârşire, considerând-o mult prea dificilă pentru tine. Eu îţi recomand o cale mult mai uşoară şi mai simplă, accesibilă fiecărei fiinţe benefice umane, iar calea pe care eu ţi-o recomand este EDUCAŢIA.

Trăim într-o societate în care autoînvinovăţirea sau învinovăţirea altora, laşitatea sau mândria, arătatul cu degetul către celălalt sau bătutul cu pumnul în piept este un mod de a trăi. Crede cu tărie că se poate trăi şi fară extreme. Calea ta este o viaţă în echilibru, o viaţă în pace şi armonie cu tine şi cu tot ce te înconjoară, o viaţă în bucurie şi cu bucuria de a trăi şi de a te dezvolta. Tot ce trebuie să faci este să te educi.

Încă îţi învinovăţeşti părinţii sau alte persoane din viaţa ta pentru tot ce ţi-au făcut, pentru că nu ţi-au dat îndeajunsă educaţie, îndeajunsă libertate, îndeajunsă iubire, că te-au lipsit de una sau de alta, că s-au implicat prea mult sau prea puţin în viaţa ta. Vrei să trăieşti în bucurie şi totuşi aştepţi pe cineva să te scape de suferinţele trecutului, să te elibereze de toate traumele prin care ai trecut. Te anunţ că nu există nici o formulă magică pentru a te elibera de ele, nici o metoda super-mega straşnică care să ţi le scoată din suflet, nu va veni nici un arhanghel să le taie cu sabia, iar tu să te eliberezi de ele. Iartă şi păşeşte mai departe. Exact aşa cum îţi scriu, într-o clipire de ochi totul se poate ierta şi şterge. Dacă ai clipit şi nu ai reuşit, îţi descriu o metodă aproape la fel de simplă care dă cele mai bune rezultate.

Continuarea pe Glasuliubirii.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.