Sibiu: A câştigat primul concurs din viaţă înainte de a implini un an: Cross-ul Bebe, unic în România

0

Alexandru Barac a câştigat duminică, 7 iulie, primul concurs din viaţă înainte de a împlini un an – Cross-ul Bebe – pe o lungime de câţiva metri, pe un covoraş, o competiţie unică în România, desfăşurată cu prilejul Zilei Sugarului, ajunsă la cea de a 8-a ediţie, în Muzeul Astra din Pădurea Dumbrava Sibiului.

 Nu doar că a reuşit să-i întreacă pe ceilalţi nouă participanţi în mersul de-a buşilea, dar Alexandru Barac şi-a impresionat şi părinţii. „Mă mir că a mers”, a spus la final Mihaela Barac, mama lui Alexandru, zâmbind.

Cei mai mici dintre sibieni, copii cu vârsta de până la doi ani, au participat duminică, la concursurile cele mai aşteptate pentru bebeluşi, Cross-ul Bebe, Cross-ul Bobocel, Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel.

Mămicile şi tăticii îşi vor demonstra şi ei aptitudinile în ceea ce priveşte cea mai grea meserie, cea de părinte, participând la probele instructive şi distractive Mămica ŞtieTot şi Tăticul Priceput. Câştigătorii vor fi răsplătiţi pe măsura efortului depus, de partenerul oficial al evenimentului, Bella Happy, dar şi de ceilalţi sponsori. Psihologul clinician Oana Vasiu va oferi celor care vor obţine locul întâi câte o şedinţă gratuită de consiliere psihologică pentru copil şi familie.

Specialiştii Centrului Medical Alessia, Asociaţia Mâini Unite – din dragoste pentru copii şi Asociaţia Baby Care Sibiu vor oferi celor prezenţi consiliere pre şi postnatală. Din program mai fac parte cursuri de gimnastica gravidei, bebegym, masajul bebeluşului şi cursurile Lamaze.

La Ziua Sugarului au fost prezenţi şi angajaţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog, care au făcut campanie pentru prevenirea consumului de droguri legale şi ilegale, de substanţe noi cu efect psihoactiv, denumite generic etnobotanice, şi pentru adoptarea unui stil de viaţă cât mai sănătos.

Intrarea în Muzeul Astra din Sibiu a fost gratuită duminică, pentru familiile (2 însoţitori) cu copii până în 3 ani. Copiii cu vârsta până la 14 ani au avut  de asemenea intrare gratuită.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.