SUA: Trustul media Tribune va achiziţiona 19 posturi de televiziune

Procesul de consolidare pe piaţă continuă în sectorul american al televiziunilor după ce grupul media Tribune, grup proprietar, printre altele, al publicaţiilor Los Angeles Times, Chicago Tribune şi Baltimore Sun, a anunţat că va achiziţiona Local TV Holdings, care este format din 19 televiziuni, conform AFP, EFE şi Reuters.

 Grupul Tribune va prelua Local TV Holdings, controlat de Oak Hill Capital Partners, pentru suma de 2,725 miliarde de dolari. Achiziţia se va face cu bani lichizi.

După încheierea acestei tranzacţii, Tribune va deveni cel mai mare proprietar de televiziuni comerciale din SUA, deţinând „în total 42 de posturi pe întreg cuprinsul SUA, de la New York până la Los Angeles şi de la Miami până la Seattle”, conform unui comunicat dat publicităţii de companie.

Principalul trust de presă concurent, Gannett, proprietar al USA Today, a anunţat deja o tranzacţie similară în urmă cu o lună, acţiune care îi permite să-şi dubleze aproape numărul de televiziuni deţinute – achiziţia companiei Belo şi a celor 20 de posturi de televiziune ale sale pentru suma de 2,2 miliarde de dolari.

Grupul Tribune a avut o cifră de afaceri de 3,15 miliarde de dolari în 2012, dintre care un profit operaţional de 396,5 milioane de dolari.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.