ANM: Temperaturile nu vor mai trece de 32 de grade Celsius, în intervalul 8 – 21 iulie

Temperaturile nu vor mai depăşi 32 de grade Celsius, în următoarele două săptămâni, potrivit prognozei publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Banat, temperaturile vor avea mici variaţii în jurul normelor climatologice, iar media maximelor va fi între 25 şi 28 de grade. Începând din 15 iulie şi până la sfârşitul intervalului, temperaturile vor creşte treptat, până la medii de 30 – 32 de grade. O evoluţie asemănătoare vor avea şi valorile termice din cursul nopţilor. Cel mai răcoare va fi la sfârşitul acestei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, 14 – 15 grade Celsius, apoi, după două-trei zile în care nu vor fi variaţii importante, se va resimţi o creştere termică, până la medii de 17 grade, la finalul săptămânii 15-21 iulie.

Vor fi averse pe arii extinse până pe de 11 iulie, apoi condiţiile de ploaie vor fi reduse.

În Crişana, regimul termic din timpul zilei nu va avea variaţii importante în primele zile, când mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse de 27 – 28 de grade. Din 12 iulie, valorile termice vor scădea uşor, până la medii de 25 de grade, apoi se vor menţine relativ constante, până la sfârşitul săptămânii 8-14 iulie.

Cea de-a doua săptămâna va aduce o încălzire treptată, vremea va deveni călduroasă, iar mediile temperaturilor maxime vor urca spre 30 de grade Celsius, la sfârşitul intervalului.

În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, cel mai răcoare va fi spre sfârşitul primei săptămâni, când temperaturile minime vor fi, în medie, de 11 grade. Începând din 15 iulie acestea vor fi în creştere, până la medii de 16 – 17 grade, la sfârşitul intervalului. Până în data de 12 iulie, ploile îşi vor face apariţia local, în fiecare zi, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţilor, apoi se vor semnala doar izolat.

În Transilvania, până în data de 11 iulie nu vor fi modificări importante ale temperaturilor diurne. La sfârşitul săptămânii 8-14 iulie, maximele vor scădea cu aproximativ două grade, până la medii de 24 de grade. În cea de-a doua saptămână, temperaturile vor creşte din nou, până la valori medii de 27 – 28 de grade în ultimele zile. Minimele nocturne vor scădea uşor, de la aproximativ 15 grade, până la 11 – 12 grade în intervalul 14 – 19 iulie. Până în data de 17 iulie, se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, aproape în fiecare zi. După 18 iulie, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

În Maramureş, în primele zile ale săptămânii în curs, regimul termic nu va avea modificări importante. Din 12 iulie, temperaturile vor scădea, de la medii ale maximelor diurne de 27 de grade, până la 24 de grade, pe 14 iulie. În cea de-a doua săptămână temperaturile vor fi în creştere, mai accentuata în ultimele zile, când se vor atinge valori medii de 28 – 29 de grade.

În Moldova, temperaturile se vor menţine relativ constante, pe parcursul săptămânii în curs, cu medii ale maximelor de aproximativ 27 de grade. În intervalul 12 – 18 iulie, temperaturile diurne vor fi uşor mai scăzute, cu valori de 25 -.26 de grade, iar în săptămâna 15-21 vor creşte din nou. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai mare între 11 şi 16 iulie.

Între 8 şi 12 iulie, în Dobrogea, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 28 – 29 de grade, apoi vor scădea uşor, spre valori de 26 -.27 de grade, în intervalul 13 – 18 iulie. La sfârşitul perioadei de prognoză, vremea se va încălzi şi valorile maxime vor atinge din nou aproximativ 29 de grade. Ploi slabe, de scurta durata, se vor semnala pe arii restrânse, cel mai probabil în perioada 12-16 iulie.

În Muntenia, în intervalul 8 – 12 iulie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 28 – 29 de grade, apoi regimul termic diurn va scădea cu aproximativ două grade Celsius. După data de 17 iulie se va înregistra o tendinţă de creştere a temperaturilor spre medii de 30 – 31 de grade. Temperaturile minime nocturne vor scădea de la 17 – 18 grade în primele dimineţi spre aproximativ 15 grade, în jurul datei de 15 iulie, pentru ca apoi să crească din nou până la medii de 17 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai mare, în perioada 12-16 iulie, însă ploile vor fi sporadice şi în general slabe cantitativ.

În Oltenia, până în data de 17 iulie temperaturile maxime vor avea valori medii de 26 – 28 de grade, comparabile cu normele climatologice ale perioadei, apoi vor creşte până la 30 de grade, în medie, la sfârşitul perioadei de prognoză, când vremea va deveni călduroasă. Până spre sfârşitul acestei săptămâni, temperaturile minime vor scădea de la 17 la 15 grade, în medie, apoi vor creşte din nou, astfel ca la sfârşitul perioadei 15-21 iulie vor atinge aproximativ 17 grade Celsius. Ploile se vor semnala pe arii mai extinse între 8 şi 11 iulie şi în jurul datei de 16 iulie.

În zona de munte, până în 12 iulie, regimul termic se va menţine relativ constant, cu medii ale temperaturilor maxime de 17 – 18 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 10 grade. Între 13 şi 16 iulie o uşară răcire va determina o scădere de 2 – 3 grade, apoi valorile termice vor creşte din nou, astfel încât la finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime situate, în medie, în jurul a 20 de grade Celsius şi minime de 10 – 11 grade. Vor fi averse şi descărcări electrice, mai ales în cursul după-amiezelor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.