CEDO a stabilit că autorităţile ungare au avut dreptate să interzică Garda Maghiară

Partidul naţionalist radical ungar Jobbik a pierdut acţiunea intentată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului /CEDO/, prin care a contestat decizia de acum câţiva ani a autorităţilor ungare de a dizolva aripa sa paramilitară, Garda maghiară, informează marţi agenţia ungară de presă MTI.

Curtea de la Strasbourg a stabilit, marţi, că decizia de desfiinţare a Asociaţiei Garda Maghiară era singura cale eficientă de care dispuneau autorităţile pentru a pune capăt acţiunilor ameninţătoare ale acesteia.

CEDO a respins de asemenea argumentul susţinut de Mişcarea Garda Maghiară, ţinând tot de Garda Maghiară, şi care a afirmat că nu poate fi supusă aceleiaşi interdicţii fiind o mişcare şi nu o organizaţie. Marşurile care au fost organizate de Mişcarea Garda Maghiară pot fi considerate primii paşi către instalarea unui sistem legal ‘esenţialmente rasist’, a menţionat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit MTI.

Curtea supremă a Ungariei a validat, în decembrie 2009, decizia din iulie a municipalităţii din Budapesta de a interzice atât Asociaţia Garda Maghiară, cât şi Mişcarea Garda Maghiară. Garda Maghiară fusese înfiinţată la 3 august 2007.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.