Creditele rapide, cele de nevoi personale şi pentru „Prima casă”, cele mai solicitate

Creditele de nevoi personale (37,3%), urmate de creditele rapide (16,5%) şi creditele Prima Casă (10%) au fost cele mai solicitate produse bancare, în perioada aprilie – iunie, potrivit unui studiu al portalului financiar Efin.ro.

 Doar 0,2% dintre persoanele care au aplicat pentru produs bancar pe Efin.ro s-au orientat către economisire, iar 0,8% către credite auto.

Dintre cei care au aplicat pentru un produs bancar pe www.Efin.ro în intervalul aprilie – iunie, 84,24% aveau deja credite în derulare, dar îşi achitau ratele la timp şi aproape 40% aveau o vechime în muncă între şase luni şi 3 ani.

Persoanele cu o vechime în muncă de peste 40 de ani s-au arătat a fi cel mai puţin mai puţin interesate de obţinerea unui produs bancar (11,92% ), spre deosebire de tinerii de 20-30 de ani care, în proporţie de 38,8%, au fost mai atraşi de instrumentele propuse de bănci, se arată într-un comunicat Efin.ro, remis luni.

Potrivit documentului, bărbaţii au fost mai interesaţi să achiziţioneze un produs bancar, comparativ cu femeile (54,20% faţă de 45,8%).

În legătură cu durata contractului de muncă, statisticile Efin.ro arată că 89,2% dintre solicitanţii de produse bancare erau angajaţi pe perioadă nedeterminată, 7,8% – pe perioadă determinată, iar 3% – nu avea contract de muncă.

Lansat în 2009, portalul financiar www.efin.ro promovează produsele şi serviciile oferite de instituţiile financiare persoanelor fizice, IMM-urilor şi companiilor. Efin.ro dispune de instrumente financiare pentru persoane fizice (Credit Scoring ) şi companii (RisCo), precum şi de posibilitatea de monitorizare a portofoliului de clienţi din punct de vedere al bonităţii financiare, privind comportamentul la plată şi juridic. Portalul financiar Efin.ro este administrat de Financial View Media Services SRL.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.