Danileţ solicită CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare şi un punct de vedere în cazul „Bacalaureat 2013”

Judecătorul Cristi Danileţ a solicitat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Inspecţiei Judiciare şi adoptarea unui punct de vedere cu privire la modul de derulare a cercetării penale în cazul Bacalaureatului.

De asemenea, Danileţ a cerut CSM exprimarea unei poziţii publice instituţionale cu privire la declaraţiile repetate ale premierului Victor Ponta, de la începutul anului până în prezent, în legătură cu procese penale aflate în derulare.

”Consider că este de datoria CSM să apere independenţa justiţiei dacă ea a fost încălcată prin ignorarea dispoziţiilor naţionale şi internaţionale aplicabile politicienilor în relaţiile pe care le au cu sistemul judiciar. De asemenea, este de datoria CSM să explice populaţiei modul de derulare a procedurilor judiciare într-o cauză cu impact major, să asigure respectarea drepturilor omului şi să ia măsurile ce se impun în caz de gestionare defectuoasă”, susţine Danileţ, luni, într-o postare pe Facebook.

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica s-au reîntors în Consiliul Superior al Magistraturii ca membri, după ce instanţele au dispus suspendarea hotărârii prin care au fost revocaţi din acest for.

La sfârşitul lunii mai Curtea de Apel Bucureşti şi Curtea de Apel Galaţi au dispus suspendarea hotărârilor plenului CSM din 26 februarie de revocare a acestora din funcţia de membru al CSM.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.