EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

George Becali a cerut în instanţă permisiunea să iasă opt ore pe zi din penitenciar

0

Omul de afaceri George Becali a solicitat marţi Judecătoriei Sectorului 5 să-i acorde un regim de detenţie deschis, adică să aibă voie să iasă opt ore zilnic din penitenciar pentru a presta o activitate.

Timp de aproape o jumătate de oră, George Becali a explicat că ieşirea sa din penitenciar pentru a merge la serviciu ar fi bună pentru el, familia lui şi societate.

„Cea mai mare durere a mea este când vin în instanţă, când intru în dubă şi mă uit pe geam şi văd oameni liberi care se plimbă. Vreau să ies afară, să mă duc la servici, să nu mai am sentimentul că stau în dubă, merg şi eu ca oamenii pe trotuar”, i-a spus Becali judecătoarei care se ocupă de cererea sa.

„Avocatul meu a spus că decizia pe care trebuie să o luaţi dumneavoastră este una grea. Eu cred că este o decizie uşoară, pentru că eu am văzut că atunci când spui adevărul, nu este greu. Adevărul nu are nevoie să fie apărat”, a afirmat Becali.

El a explicat că a solicitat unei comisii de la Penitenciarul Rahova, compusă din cinci persoane, să-i fie schimbat regimul de detenţie dintr-unul semideschis în unul deschis, însă trei dintre membrii comisiei, de care el era sigur că îi vor aproba cererea, nu au avut curajul să voteze favorabil, de „frica” şefului penitenciarului.

Becali a spus însă că a fost impresionat de faptul că unul dintre membrii comisiei, o femeie psiholog, a început să plângă atunci când el a intrat în sala unde se discuta regimul de detenţie.

George Becali a susţinut că se consideră în continuare nevinovat, dar în acelaşi timp respectă decizia justiţiei de a-l condamna la detenţie.

„Vorbeşte lumea. Dacă era Becali liber, acum era acolo la accidentul din Muntenegru, acum eram la inundaţii. Eu am construit 320 de case pentru oameni, le-am plătit curentul, am plătit zeci de proteze pentru oamenii bolnavi. Nu mă laud, dar acum le spun ca să vă conving pe dumneavoastră. (…) Condamnarea nu mi-a dat-o Înalta Curte, mi-a dat-o Dumnezeu ca un dar şi eu îl accept. Regimul deschis îl doresc pentru mine, familia mea şi alţi oameni. Am o familie frumoasă şi mânie-poimâine mărit fetele, dar nu vreau ca ele să vină să mă vadă la penitenciar şi nici nu vreau să vorbesc cu ele la telefon, pentru că dacă sunt supărate o să plâng”, i-a mai spus Becali judecătoarei.

El a declarat că dacă i se va da voie să iasă din penitenciar, atunci va avea dreptul la un telefon mobil, cu ajutorul căruia va putea face acte caritabile, cum ar fi construirea unui spital, aşa cum i-a promis lui Dan Puric sau a unui azil pentru bătrâni, un proiect iniţiat de ministrul Maria Grapini.

Instanţa a rămas în pronunţare cu privire la cererea lui George Becali de acordare a unui regim de detenţie deschis.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.