EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Un primar reclamă dispariţia de bani şi bunuri dintr-o cutie de valori de la Raiffeisen Bank

0

Primarul localităţii prahovene Plopu, Adrian Bălănescu, a reclamat dispariţia unei importate sume de bani şi a unor bunuri dintr-o cutie de valoriînchiriată la o agenţie Raiffeisen Bank din municipiul Ploieşti, paguba fiind estimată la o jumătate de milion de euro, sesizarea fiind făcută la o zi după ce un alt prahovean a depus la Poliţie o reclamaţie similară care viza aceeaşi bancă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, luni, că poliţiştii au deschis o anchetă după ce un bărbat a reclamat dispariţia unei importante sume de bani şi a unor bunuri dintr-o casetă de valori închiriată la o unitate bancară din Ploieşti.

‘Sesizarea a fost făcută vineri, adică a doua zi după primul incident de acest gen care a avut loc săptămâna trecută. Reclamaţia viza dispariţia unei importante sume de bani şi unor bunuri dintr-o casetă de valori închiriată la aceeaşi unitate bancară ca şi în primul caz’, a declarat Brezeanu.

Surse apropiate anchetei au afirmat că cel de-al doilea reclamant este primarul localităţii prahovene Plopu, democrat-liberalul Adrian Bălănescu.

Contactat telefonic, Bălănescu a declarat  că a sesizat dispariţia banilor şi a bunurilor vineri după-amiază, valoarea pagubei fiind estimată la 500.000 de euro.

El a precizat că a închiriat acea casetă de valori în anul 2006 şi că banii şi bunurile (un kilogram de aur în bijuterii şi lingouri) pe care le avea depozitate au fost strânse ‘pe parcursul vieţii’.

De asemenea, Bălănescu a declarat că banii proveneau din munca lui şi a familiei sale, din vânzări de terenuri şi dividende.

Un alt bărbat a reclamat joi că i-au dispărut bani şi bunuri dintr-o casetă de valori închiriată la aceeaşi unitate bancară din centrul Ploieştiului, el susţinând că valoarea totală a pagubei se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că reclamantul închiriase o casetă de valori la o sucursală bancară din centrul Ploieştiului.

Conform surselor citate, bărbatul a fost audiat la sediul Poliţiei. În timpul audierilor acesta a revenit asupra declaraţiei modificând valoarea pagubei anunţate iniţial.

În ambele cazuri au fost deschise anchete care sunt în curs de desfăşurare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.