EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Venezuela a primit o cerere de azil din partea lui Snowden

Venezuela a primit o cerere de azil de la fostul consultant al serviciilor secrete americane Edward Snowden, care a început luni a treia săptămână în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova, a anunţat luni preşedintele Nicolas Maduro, informează AFP.

„Am primit scrisoarea cu cererea de azil”, a declarat liderul venezuelean la palatul prezidenţial din Caracas. Snowden „trebuie să decidă când va lua un avion, dacă în cele din urmă vrea să vină aici”, a adăugat el.

„I-am spus acestui tânăr +sunteţi persecutat de imperialism, veniţi aici+”, a adăugat Maduro.

Înainte ca Venezuela să primească această cerere, Nicolas Maduro i-a oferit deja azil lui Snowden care este ţinut de 15 zile în zona de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo, după anunţarea unor informaţii senzaţionale despre un program secret american de supraveghere a comunicaţiilor mondiale în special pe internet.

Nicaragua şi Bolivia s-au declarat de asemenea gata să-i acorde azil lui Snowden la sfârşitul săptămânii trecute. În total, peste douăzeci de ţări au primit o cerere de azil, dar marea majoritate au refuzat sau nu au dat un răspuns oficial.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata