Activele nete ale fondurilor locale de investiţii au crescut cu 16,9% în primul semestru, la 2,3 miliarde euro

Activele nete ale fondurilor locale de investiţii au crescut cu 16,9% în primul semestru şi au ajuns la 10,3 miliarde lei (peste 2,3 miliarde euro), după o creştere de 2,2% în iunie, potrivit datelor publicate marţi de Asociaţia Administratorilor de Fonduri /AAF/.

 Activele nete ale fondurilor străine distribuite în România erau la finele lunii iunie de 320 milioane euro, în scădere faţă de luna anterioară.

În luna iunie 2013, volumul activelor nete deţinute de cele 23 de fonduri închise s-a apreciat cu 0,2%, ajungând la finele lunii la valoarea de 465,8 milioane lei.

Subscrierile nete au încetinit ritmul de creştere în ultima perioadă, iar în al doilea trimestru au fost de 93,1 milioane euro, din care 37 milioane euro în luna iunie, cu circa 50% sub nivelul înregistrat în primul trimestru. Numărul de investitori în fondurile locale a sporit în trimestrul doi cu 2,3%.

În luna iunie, un nou fond a intrat pe piaţa fondurilor închise denominate în euro – Global Investing Fund, administrat de Vanguard Asset Management S.A., iar FII OTP Green Energy a ajuns la maturitate şi şi-a încetat activitatea.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.