Arabia Saudită îi ameninţă cu expulzarea pe străinii care nu vor respecta Ramadanul

Autorităţile saudite au ameninţat marţi cu expulzarea nemuslmanilor care beau, mănâncă sau fumează în public pe perioada Ramadanului, luna sfântă de post musulmană ce începe miercuri, transmite AFP.

‘Rezidenţii nemusulmani din ţară trebuie să respecte sentimentele musulmanilor, abţinându-se de la a mânca, a bea şi a fuma în locurile publice, pe stradă sau la locul de muncă’ în timpul postului de Ramadan, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

‘Contravenienţii vor face obiectul unor măsuri radicale, inclusiv ruperea contractului de muncă şi expulzarea din regat’, a adăugat ministerul, precizând că şi ‘companiile, societăţile şi persoanele individuale sunt obligate să îşi informeze angajaţii de această situaţie’.

Arabia Saudită, o bogată ţară petrolieră care aplică o versiune foarte riguroasă a Islamului, numără circa 8 milioane de străini, majoritatea de origine asiatică, dintr-o populaţie totală de 27 de milioane de locuitori. Ramadanul este o lună sacră pentru musulmani pentru că este luna în care, conform tradiţiei lor, Coranul i-ar fi fost dezvăluit, prin revelaţie, profetului Mahomed.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.