CE va prezenta la 18 iulie Consiliului UE un raport verbal privind România şi Bulgaria

Comisia Europeană (CE) va prezenta la 18 iulie un raport verbal privind România şi Bulgaria, în cadrul procedurii Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în care sunt angrenate cele două state, a declarat marţi, pentru Agerpres, Mark Gray, purtător de cuvânt al CE.

Raportul va fi prezentat de serviciile secretariatului general al CE în cadrul grupului de lucru MCV de pe lângă Consiliul UE. ‘Facem această prezentare o dată la fiecare 6 luni, conform angajamentului pe care ni l-am luat prin raportul MCV de a ţine Consiliul la curent cu evoluţiile din România şi Bulgaria’, a declarat Mark Gray.

Ultimul raport privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV a fost prezentat de CE la 30 ianuarie, fiind un document suplimentar referitor numai la România, în urma crizei politice de la Bucureşti din vara anului trecut. Ulterior, deşi Bulgaria s-a confruntat cu o criză politică în urma izbucnirii scandalului interceptărilor telefonice din luna aprilie, executivul UE a precizat că nu intenţionează să întocmească un raport suplimentar în cazul Bulgariei.

Comisia Europeană a precizat cu prilejul publicării raportului MCV suplimentar, din luna ianuarie, că va prezenta următorul raport privind progresele înregistrate de România în reforma justiţiei şi combaterea corupţiei în decembrie acest an, în acelaşi timp cu cel referitor la Bulgaria.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.