Cipru: Fost ministru al apărării – găsit vinovat de neglijenţă în cazul exploziei depozitului de muniţii din 2011

0

Un tribunal din Cipru l-a găsit vinovat de neglijenţă marţi pe un fost ministru al apărării pentru moartea a 13 persoane survenită în exploziile masive produse la un depozit de muniţie de pe insulă, un incident ce a avariat grav cea mai mare centrală electrică a ţării şi a afectat economia, transmite AFP şi Reuters.

Costas Papacostas, care a făcut parte din fostul guvern comunist al Ciprului, a fost găsit vinovat pentru că a avea o responsabilitate directă pentru păstrarea în siguranţă a încărcăturii confiscate de armament iranian, ce e explodat în primele ore ale zilei de 11 iulie 2011.

Pe de altă parte, Marcos Kyprianou, un fost ministru de externe şi comisar european la rândul său inculpat în proces, a fost absolvit de acuzaţiile de neglijenţă.

Explozia de la 11 iulie de la un depozit cu muniţie iraniană confiscată, aparţinând unei baze militare, s-a soldat cu 13 decese, fiind cel mai mare dezastru pe timp de pace din Cipru. Cea mai mare centrală electrică a ţării a fost avariată în urma exploziei, ceea ce a făcut ca o parte din insulă să rămână fără curent electric.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.