Daunele în urma inundaţiilor din iunie în Europa Centrală şi de Est, estimate la 12 miliarde de euro

Prejudiciul economic total cauzat de inundaţiile care s-au abătut în luna iunie asupra Europei Centrale şi de Est se ridică la mai mult de 12 miliarde de euro, estimează concernul de reasigurare german Munich Re, conform publicaţiei germane Sueddeutsche Zeitung, citată de portalul economic rus Rbc Daily.

Potrivit companiei germane, numai costurile de asigurări reprezintă 3,5 miliarde de euro din cifra menţionată.

La scară globală, dezastrele naturale în prima jumătate a acestui an a provocat daune economice de circa 35 miliarde de euro, cu 10 miliarde de euro mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cel mai mult de pe urma inundaţiilor a avut de suferit anul acesta Germania. ‘Pierderile definitive nu au fost calculate încă, dar s-ar putea ca acestea să fie cele mai mari din istoria Germaniei’, a apreciat Peter Höppe, şeful Departamentului de analiză a riscurilor în cazul dezastrelor naturale de la Munich Re, într-un interviu pentru Sueddeutsche Zeitung.

În acest sens, asiguratorii au făcut apel la autorităţile din zonele cu risc ridicat de inundaţii din Germania să se abţină de la noi proiecte de construcţii în aceste regiuni, iar obiectivele distruse de ape să nu fie reconstruite în genere.

Cu toate acestea, Munich Re nu a avansat o cifră exactă a despăgubirilor pe care ar urma să le achite, indicând data de 6 august pentru prezentarea datelor finale privind pierderile. Omologul său elveţian Swiss Re a anunţat luni suma despăgubirilor pe care urmează să o plătească în legătură cu inundaţiile din iunie, aceasta ridicându-se la 233 milioane de euro.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.