Facebook accelerează implementarea motorului propriu de căutare „Graph Search”

Facebook a început de luni să implementeze la scară mai mare motorul său de căutare propriu, ‘Graph Search’, a cărui variantă test (beta) a fost lansată în luna ianuarie, conform AFP.

„În săptămânile imediat următoare, Graph Search va fi accesibil tuturor celor care folosesc Facebook în limba engleză”, în SUA, conform blogului oficial al Facebook. Aceşti utilizatori „îşi vor vedea fereastra de căutare actualizată în mod automat”.

„Şi este doar începutul”, conform blogului Facebook care face trimitere şi la faptul că se lucrează şi la versiuni ale motorului de căutare adaptate pentru terminalele mobile aşa cum sunt telefoanele inteligente şi tabletele.

Spre deosebite de motoarele de căutare online clasice, Graph Search nu face căutări în ansamblul domeniului, ci doar în rândul conţinutului publicat pe Facebook. El va permite, spre exemplu, identificarea muzicii sau filmelor şi cărţilor preferate de anumiţi prieteni din listă.

Mark Zuckerberg a oferit asigurări în luna ianuarie că acest motor de căutare va respecta criteriile de confidenţialitate caracteristice item-urilor publicate în această reţea.A(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.