Fiat avertizează că ar putea muta producţia modelelor Alfa Romeo în afara Italiei

Şeful Fiat SpA, Sergio Marchionne, a avertizat că ar putea muta producţia noilor modele Alfa Romeo în afara Italiei dacă producătorul auto nu va obţine pe piaţa internă reglementări clare privind piaţa muncii, transmite Bloomberg.

‘Italia ar trebui să decidă dacă vrea sau nu să se întâmple aşa ceva, deoarece Fiat şi Chrysler au câteva alternative’, a avertizat Marchionne. Acesta a dat asigurări că ‘Relansarea Alfa Romeo va continua cu siguranţă’.

Fiat, care controlează producătorul auto american Chrysler, majorează producţia modelelor de lux în Europa, inclusiv modelele sport Maserati Quattroporte şi Alfa Romeo, pentru a încerca să încheie perioada de pierderi până în 2016. Divizia europeană a Fiat a înregistrat anul trecut pierderi de peste 700 milioane de euro. Fără Chrysler, producătorul auto ar fi raportat pierderi de peste un miliard de euro.

Fiat ‘are nevoie de reglementări clare şi trainice’ înainte de a investi în mai multe proiecte din Italia, a declarat Sergio Marchionne. Acesta a adăugat că firma va amâna toate noile investiţii din Italia, inclusiv noile modele de la fabrica Mirafiori din Torino, până când va obţine reglementări clare privind piaţa muncii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.