Instanţa nu este de acord ca George Becali să aibă un regim de detenţie deschis

Judecătoria sectorului 5 a respins marţi cererea omului de afaceri George Becali de a beneficia de un regim de detenţie deschis, ceea ce i-ar fi permis acestuia să iasă opt ore zilnic din închisoare la muncă sau pentru a presta diverse activităţi stabilite de penitenciar.

„În baza art. 25 alin. 6 din Legea nr. 275/2006 respinge contestaţia formulată de condamnatul Becali George împotriva încheierii nr. 532/07.06.2013 a judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate la Penitenciarul Rahova ca neîntemeiată. Decizia este definitivă”, se arată în hotărârea instanţei.

Marţi, George Becali a explicat că ieşirea sa din penitenciar pentru a merge la serviciu ar fi bună pentru el, familia lui şi societate.

„Cea mai mare durere a mea este când vin în instanţă, când intru în dubă şi mă uit pe geam şi văd oameni liberi care se plimbă. Vreau să ies afară, să mă duc la servici, să nu mai am sentimentul că stau în dubă, merg şi eu ca oamenii pe trotuar”, i-a spus Becali judecătoarei care se ocupă de cererea sa.

El a precizat că a solicitat unei comisii de la Penitenciarul Rahova, compusă din cinci persoane, să-i fie schimbat regimul de detenţie dintr-unul semideschis în unul deschis, însă trei dintre membrii comisiei, de care el era sigur că îi vor aproba cererea, nu au avut curajul să voteze favorabil, de „frica” şefului penitenciarului.

George Becali a susţinut că se consideră în continuare nevinovat, dar în acelaşi timp respectă decizia justiţiei de a-l condamna la detenţie.

„Vorbeşte lumea. Dacă era Becali liber, acum era acolo la accidentul din Muntenegru, acum eram la inundaţii. Eu am construit 320 de case pentru oameni, le-am plătit curentul, am plătit zeci de proteze pentru oamenii bolnavi. Nu mă laud, dar acum le spun ca să vă conving pe dumneavoastră. (…) Condamnarea nu mi-a dat-o Înalta Curte, mi-a dat-o Dumnezeu ca un dar şi eu îl accept. Regimul deschis îl doresc pentru mine, familia mea şi alţi oameni. Am o familie frumoasă şi mânie-poimâine mărit fetele, dar nu vreau ca ele să vină să mă vadă la penitenciar şi nici nu vreau să vorbesc cu ele la telefon, pentru că dacă sunt supărate o să plâng”, i-a mai spus Becali judecătoarei.

El a declarat că dacă i se va da voie să iasă din penitenciar, atunci va avea dreptul la un telefon mobil, cu ajutorul căruia va putea face acte caritabile, cum ar fi construirea unui spital, aşa cum i-a promis lui Dan Puric, sau a unui azil pentru bătrâni, un proiect iniţiat de ministrul Maria Grapini.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul „Valiza”, el având la activ alte două condamnări de doi ani, respectiv trei ani, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi dosarul privind sechestrarea de persoane.

Ulterior, Becali a cerut Tribunalului Bucureşti contopirea celor trei condamnări, instanţa a fost de acord, însă a adăugat un spor de pedeapsă de şase luni, astfel încât el are de executat trei ani şi şase luni de detenţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.