EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Primarul Londrei, Boris Johnson, acuzat de sexism

0

Primarul Londrei, Boris Johnson, a fost acuzat de sexism după ce a sugerat recent că femeile merg la universitate doar pentru a-şi găsi un bărbat cu care să se căsătorească, relatează marţi The Independent.

Comentariile lui Johnson au fost făcute în timp ce popularul politician britanic răspundea la întrebările presei cu ocazia lansării Forumului Economic Islamic, alături de premierul malayezian Najib Razak.

Întrebat despre posibilităţile de a încuraja educaţia femeilor în lumea musulmană, Razak le-a declarat la un moment dat reporterilor: „Înainte de a veni aici, oficialii mi-au spus că ultima admitere la universităţile din Malayezia indică faptul că 68% dintre cei care vor intra la universităţile noastre vor fi femei”.

Cu stilul său direct, Boris Johnson – despre care se ştie că a avut două relaţii extraconjugale – a replicat: „Trebuie să îşi găsească bărbaţi să se căsătorească”.

La momentul respectiv, gluma riscantă a primarului londonez nu a stârnit decât câteva murmure din partea audienţei, însă ulterior, când a fost relatată pe Twitter, mai multe absolvente de facultate şi oponenţi politici l-au atacat pe primar acuzându-l de sexism.

Purtătoarea de cuvânt a laburiştilor pe probleme de egalitate, Kate Green, a declarat că nu vede partea amuzantă a remarcii lui Johnson. Green a calificat afirmaţia politicianului conservator drept o „insultă” la adresa femeilor care au urmat studii universitare şi a cerut primarului să îşi ceară scuze.

„Boris Johnson ar putea crede bufoneria sa îi permite să continue cu opiniile sale învechite, însă acest lucru nu este amuzant. Aceste comentarii sunt jignitoare la adresa femeilor din întreaga ţară şi din întreaga lume, care au fost la facultate, au muncit din greu şi s-au folosit de talentul lor pentru a reuşi. Ar trebui să îşi ceară scuze”, a declarat ea.

Nu este prima dată însă când Boris Johnson face glume sexiste. În timpul ultimei campanii electorale, într-un comentariu adresat alegătorilor, Boris a declarat: „Dacă veţi vota conservatorii, soţia dumneavoastră va avea sânii mai mari şi vă veţi creşte şansele de a deţine un BMW M3”.

Anul trecut, într-un articol scris pentru The Daily Telegraph, în care enumera 20 de motive pentru care cineva ar trebui să fie optimist cu privire la Jocurile Olimpice (în desfăşurare la acel moment la Londra), Boris Johnson mărturisea: „În timp ce scriu aceste cuvinte, femei pe jumătate dezbrăcate joacă volei în mijlocul Horse Guards Parade (teren destinat paradelor, n.red.), imortalizat de Canaletto.”

De asemenea, în iunie 2012, Johnson a declarat, într-un interviu pentru New Yorker, că motivele pentru care iubeşte Londra este că aici există „o gamă mai variată de fete” din care să alegi. Primarul a continuat, explicând că „alegerea reproductivă” este unul dintre motivele pentru care oamenii s-au mutat în oraşele mari.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.