EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Secrete de albire a dinţilor în mod natural

Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care oamenii îl observă la cei pe care îi privesc. Cu toate că vedem în ziare şi reviste personaje cu zâmbete perfecte, acestea folosesc tratamente chimice dure pentru a obţine o dantură albă, fără cusur. Însă noi putem să ne apropiem de acest rezultat într-un mod natural. Utilizaţi următoarele sfaturi pentru a vă lumina zâmbetul:

      1.  Spălaţi-vă pe dinţi, în măsura posibilităţilor, după fiecare masă, gustare sau băutură. Când mâncaţi sau beţi ceva, fără să vă spălaţi ulterior pe dinţi, cavitatea orală rămâne gazda unui mediu acid timp de câteva ore, fapt care îngreunează şi îngălbeneşte smalţul. Practicaţi această regulă simplă de igienă orală şi amintiţi-vă că starea generală de sănătate a unei persoane este adesea reflectată de starea de sănătate a gurii ei. Încercaţi să periaţi dinţii timp de două minute de fiecare dată.

       2.  Folosiţi aţa dentară. Sunt porţiuni ale dinţilor pe care le puteţi curăţa doar cu ajutorul aţei dentare. Dinţii pot fi albi pe suprafeţe plate, dar maro în interior, ceea ce duce la o privire de ansamblu urâtă, care vă poate îmbătrâni aspectul. Persoanele care nu întrebuinţează aţa dentară prezintă porţiuni mai mari cu depuneri de placă dentară, decât cele care o utilizează. Sunt medici stomatologi care consideră că folosirea aţei dentare este mai eficientă decât periajul în sine. Combinaţia celor două metode de igienă dentară asigură sănătatea dentară pentru o perioadă lungă de timp.

       3.  Consumaţi fructe şi legume crocante, precum mere, morcovi sau ţelină. Acestea îţi curăţă petele de pe dantură şi elimină depozitele care ar putea să-ţi afecteze smalţul.

       4.  Încercaţi să utilizaţi bicarbonat de sodiu. Dacă folosiţi bicarbonat de sodiu, acesta vă ajută să înălbiţi smalţul dinţilor. Este o metodă veche de curăţare a dinţilor, despre care aţi auzit cu siguranţă la bunciii voştri. Însă nu este bine să îl folosiţi în exces, nicidecum zilnic.

        5.  Consumaţi o bucăţică mică de brânză după fiecare masă, va preveni apariţia cariilor şi va mineraliza dantura. Calciul şi fosforul regăsite în produsele lactate îţi ajută dinţii să crească mai mari şi mai puternici.

        6.  Consumaţi alimente care au proprietăţi de albire. În acest sens, există numeroase alimente cunoscute pentru proprietăţile lor  de albire şi curăţare a dinţilor în timp ce sunt consumate. Încercaţi căpşuni, frunze de dafin, lamâie, ţelină, broccoli, castraveţi.

       7.  Argila. Un remediu eficient de albire este şi folosirea prafurilor pentru îngrijirea dinţilor cu argilă. Umeziţi periuţa de dinţi, tamponaţi-o în praful pentru îngrijirea dinţilor, apoi spălaţi, în mod normal, dinţii şi gingiile. E de preferat să folosiţi o periuţă având par moale şi natural

Traducere: Ecaterina Pop

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata