EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Tratarea înţepăturilor de ţânţari

0

Perioada de vară, deşi este cea mai iubită de majoritatea dintre noi, are marele dezavantaj de a ne tortura cu apariţia ţânţarilor. Pentru a nu mai avea o problemă cu aceştia, puteţi citit mai jos o serie de remedii pentru a trata şi calma înţepăturile de ţânţari.

  • Aplicaţi cât de repede posibil oţet de mere exact pe înţepătură. Puteţi, totodată să faceţi o baie fierbinte în care să adăugaţi 2-3 căni de oţet de mere organic.
  • Folosiţi cojile de banane. Frecaţi cu partea interioară a unei coji de banană zonele cu muşcături de pe corpul dumneavoastră. Astfel, senzaţia de mâncărime se va diminua şi astfel veţi uita pentru moment de înţepături.

  • Pentru muşcăturile mari şi care sunt umflate, faceţi o pastă din bicarbonat de sodiu cu apă şi aplicaţi-o pe muşcăturile respective.
  • Ceapa este şi ea extrem de bună pentru mâncărimile produse de înţepăturile de ţântari şi vă va fi la mare îndemână. Puneţi o felie de ceapă proaspătă pe zona afectată, timp de câteva minute până când mâncărimea dispare. Apoi spălaţi zona cu apă.
  • Folosiţi pasta de dinţi, aplicând-o pe înţepăturile respective.
  • Dacă v-aţi făcut zgârieturi din cauza mâncărimilor puternice, aplicaţi o cantitate mică de suc de lămâie sau lime pentru a ajuta rana să se dezinfecteze sau pentru a nu ajunge să se inflameze şi mai tare.

Traducere: Ecaterina Pop

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.