EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Un student din România şi unul din R.Moldova au dezamorsat incidentul de la Iaşi

Implicarea a doi studenţi – unul din România şi unul din Republica Moldova – în imobilizarea bărbatului care a încercat să detoneze o bombă artizanală într-o universitate ieşeană a fost evocată marţi de premierii celor două state, Victor Ponta şi Iurie Leancă.

„A fost ieri o situaţie cu totul şi cu totul excepţională – se putea transforma în cea mai mare tragedie din istoria modernă a României. A fost foarte aproape ca acţiunea unei persoane cu afecţiuni psihice să ducă la moartea a 200 de studenţi la Iaşi, acolo unde studiază foarte mulţi tineri din Republica Moldova. Acum nu pot decât să mă bucur în primul rând că nu s-a întâmplat acea tragedie şi că la imobilizarea persoanei respective au fost doi studenţi. Că unul e din Republica Moldova, cu atât mai bine”, a spus Victor Ponta, rugat să comenteze, într-o conferinţă de presă, faptul că o fundaţie de la Chişinău a decis să-l premieze pentru curaj pe studentul de peste Prut.

În context, el a arătat că România va continua să acorde burse pentru tinerii din Republica Moldova. „Nu pot decât să subscriu la cuvintele premierului Ponta. Cel mai important este că această tragedie care putea să se întâmple a fost evitată. Faptul că şi un student din Republica Moldova a putut contribui la dezamorsarea situaţiei nu este decât o chestie de curaj. Aş vrea pe această cale să-l felicit, să-i mulţumesc şi bineînţeles că acest element – că unul este din România şi unul din Republica Moldova – nu vine decât să arate şi un simbolism pe care ştiu să-l apreciez la justa sa valoare”, a punctat Iurie Leancă.

O fundaţie din Republica Moldova a anunţat marţi că va oferi un premiu de aproximativ 1.800 de euro studentului Marian Platonov, care alături de un alt coleg l-a imobilizat pe bărbatul ce a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică din Iaşi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata