EUR
4,85 RON
(+0.06%)
USD
4,36 RON
(-0.07%)
GBP
5,39 RON
(+0.01%)
CHF
4,54 RON
(-0.24%)
BGN
2,48 RON
(+0.16%)
BYN
1,81 RON
(-0.07%)
CAD
3,17 RON
(-0.07%)
RSD
0,04 RON
(+0.07%)
AUD
2,91 RON
(-0.51%)
JPY
0,04 RON
(+0.17%)
CZK
0,18 RON
(-0.03%)
INR
0,06 RON
(-0.15%)

„Zilele Filantropiei”, în cea mai vastă reţea socială din cadrul BOR

‘Zilele Filantropiei’, campanie derulată timp de o lună de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, s-au încheiat, marţi, prin evenimentul aniversar ‘Filantropia – împreună, în sprijinul aproapelui’, ce a cuprins un spectacol artistic, o expoziţie de prezentare a serviciilor sociale şi o întâlnire festivă cu toţi colaboratorii şi partenerii, precum şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice.

Manifestarea a debutat cu spectacolul ‘Vis de copil’, la care au participat peste 500 de copii din aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, şi a continuat cu o prezentare a celor 88 de servicii sociale care formează reţeaua de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei, cea mai dezvoltată din Patriarhia Română.

Campania ‘Zilele Filantropiei’ a presupus organizarea unor acţiuni în toate aşezămintele sociale din reţeaua Bisericii Ortodoxe Române din judeţele Alba şi Mureş, în casele de tip familial, centrele de zi şi cele educaţionale care oferă servicii pentru copii, în căminele pentru vârstnici, în centrele de consiliere etc. ‘Zilele Filantropiei’ au presupus totodată deschiderea tuturor acestor centre sociale către cei care au dorit să le viziteze, să afle despre activitatea socială derulată în cadrul acestora sau să le ofere ajutor.

Aproape 5.000 de persoane, de la familii în dificultate la deţinuţi şi femei în situaţie de criză pre şi post avort, beneficiază de serviciile oferite în aşezămintele sociale din reţeaua BOR din Alba şi Mureş, cea mai mare din ţară.

Sectorul Social al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a fost înfiinţat în 1995, iar în prezent reţeaua de centre şi aşezăminte sociale din Alba şi Mureş, care formează Eparhia de Alba Iulia, înseamnă 88 de servicii sociale distincte. Sunt oferite servicii sociale familiilor şi copiilor în dificultate, persoanelor vârstnice şi persoanelor cu handicap, deţinuţilor, persoanelor fără adăpost, femeilor în situaţie de criză pre şi post avort, persoanelor emigrante. În total este vorba de aproape 5.000 de persoane.

Reţeaua socială aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia înseamnă 18 case de tip familial, un adăpost săptămânal, un centru de formare a deprinderilor pentru viaţă independentă, şase centre de zi pentru copii, 11 centre educaţionale, un centru maternal cu o capacitate pentru şase mame, un centru rezidenţial pentru copii, două centre şcoală specială pentru 30 de copii cu dizabilităţi, şapte centre rezidenţiale pentru vârstnici, un centru de zi pentru vârstnici, 17 servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice, cu peste 600 de beneficiari.

De asemenea, din reţea fac parte două adăposturi pentru oamenii străzii, cinci cantine sociale, un centru de consiliere pentru femei aflate în situaţia de criză pre şi post Avort, un birou de asistenţă şi consiliere a persoanelor cu dizabilităţi, un centru pentru integrarea socio-profesională a persoanelor cu handicap fizic, un centru pilot pentru persoane cu handicap, trei locuinţe protejate pentru persoane cu handicap, un serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor cu handicap, un cabinet stomatologic, un centru de consiliere pentru persoanele resortisante, un centru regional de incluziune socială a deţinuţilor, două centre de incluziune a persoanelor aflate în dificultate, un centru de resurse pentru dezvoltare personală şi un centru de zi pentru copii antepreşcolari, unicul din ţară.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata