Cu investiţii de 80 de milioane de dolari, General Motors va fabrica noul model Opel Mokka în Spania

0 10

General Motors va fabrica noul model de teren Opel Mokka în Spania, la fabrica din Figueruelas /Zaragoza, comunitatea autonomă spaniolă Aragon, nord/ în a doua jumătate a anului viitor, după cum a anunţat miercuri consilierul delegat pentru Europa, Karl-Thomas Neumann. După cum informează Canal 24Horas, compania constructoare de vehicule va face o investiţie iniţială de 80 de milioane de dolari.

Şeful guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, a ţinut să sublinieze faptul că adjudecarea acestui proiect în Spania constituie un adevărat sprijin pentru viitorul economic al ţării. „În Spania există referinţe internaţionale foarte importante, însă câteodată, avem o anumită tendinţă de a povesti lucrurile care nu sunt cele mai bune şi din când în când trebuie să vorbim de lucrurile care sunt importante. Iar acesta este important şi bun”, a mai spus premierul spaniol.

La rândul său, Neumann a explicat că decizia de alege fabrica GM din Spania pentru producţia în Europa a modelului care până acum se fabrica numai în Coreea de Sud a fost luată în cadrul strategiei companiei care cuprinde obiectivul de a produce automobile acolo unde acestea se vând. Acest model a constituit un succes de la lansare, a mai spus el, cu peste 110.000 de cereri. În plus, delegatul GM a mai arătat şi că la fabrica din Zaragoza angajaţii au semnat un nou contract colectiv de muncă, iar în Spania există o reţea amplă de concesionari Opel.

GM Spania are 5.700 de angajaţi, este una dintre fabricile cele mai importante pentru Opel, iar de la începerea activităţii, în 1982, a produs peste 11 milioane de maşini, cu investiţii de 4,2 miliarde de euro.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata