Fitch confirmă ratingul principalelor bănci portugheze cu perspectivă negativă

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat miercuri ratingul principalelor bănci portugheze (Caixa Geral de Depositos, Banco Comercial Portugues (Millennium bcp) şi Banco BPI) la ‘BB plus’ şi în acelaşi timp a menţinut perspectiva asociată la ‘negativă’, informează un comunicat de presă.

‘Acţiunea reflectă îmbunătăţirea capitalizării băncilor, o structură de finanţare mai echilibrată şi lichiditatea disponibilă care plasează băncile portugheze într-o situaţie mai bună comparativ cu cea de la începutul crizei suverane’, se arată în comunicatul Fitch.

Cu toate acestea agenţia de evaluare estimează că Produsul Intern Brut al Portugaliei se va contracta cu 2,6% în acest an şi va ieşi din recesiune în 2014, iar şomajul va creşte până la 18,5% în 2014. În aceste condiţii Fitch se aşteaptă la continuarea deteriorării calităţii activelor în 2013 şi 2014.

Perspectiva negativă asociată ratingului băncilor o reflectă pe cea atribuită ratingului de ţară, ceea ce înseamnă că o eventuală retrogradare a ratingului suveran va influenţa ratingul băncilor.

Millennium bcp, cea mai mare bancă privată din Portugalia, şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. Banca se adresează atât populaţiei, cât şi companiilor, printr-o gamă largă de produse.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.