Fostul cancelar Helmut Schmidt şi-a făcut provizii de ţigări mentolate, de teama interzicerii lor în UE

Fostul cancelar german Helmut Schmidt şi-a făcut în casă un stoc de 38.000 de ţigări mentolate de teamă că acestea ar putea fi interzise de Uniunea Europeană /UE/, relatează portalul thelocal.de şi cotidianul Hamburger Morgenpost, preluate de publicaţia americană Reason şi agenţia spaniolă EFE.

Fostul şef al guvernului, care are 94 de ani, se bucură de ‘imunitate’ în privinţa fumatului, interzis în general în spaţiile publice în Uniunea Europeană: indiferent dacă se află pe platoul de televiziune, la o emisiune în direct, sau la convenţii politice, Helmut Schmidt are voie să-şi aprindă o ţigară oriunde şi oricând doreşte.

Totuşi, cum, se pare, nici măcar el nu este mai presus de legislaţia UE, autorităţile de la Bruxelles examinează interzicerea ţigărilor lui preferate, cele mentolate.

Hotărât să le-o ia înainte, fostul cancelar şi-a făcut provizii din ţigările sale preferate, Reyno. Cele 200 de cartuşe – în care fiecare pachet conţine 19 ţigări – ar trebui să-i ajungă până la împlinirea vârstei de 100 de ani, după cum a dezvăluit recent Peer Steinbruck, actualul candidat al social-democraţilor – formaţiunea lui Schmidt – la postul de cancelar.

Comisia Europeană a adoptat în decembrie 2012 propunerea de revizuire a directivei privind produsele din tutun, care interzice vânzarea de ţigări sau tutun de rulat cu arome caracteristice şi prevede utilizarea obligatorie a avertismentelor de sănătate ilustrate de dimensiuni mari pe ambalaje, care să acopere 75% din acestea. Principalele victime ale noilor reglementări ar urma să fie ţigările mentolate şi slim. Propunerea este discutată în Parlamentul European şi în Consiliul de miniştri al UE, adoptarea ei fiind preconizată pentru 2014. Aceasta ar putea intra în vigoare începând din 2015-2016.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.