Kuweitul oferă Egiptului un ajutor de patru miliarde de dolari

Kuweitul a oferit miercuri Egiptului un ajutor de patru miliarde de dolari, ducând la 12 miliarde de dolari asistenţa financiară oferită acestei ţări în ultimele 24 de ore de trei ţări arabe din Golful Persic, transmite AFP.

Pachetul de asistenţă include un grant de un miliard de dolari, un depozit de două miliarde de dolari la Banca centrală a Egiptului precum şi furnizarea de petrol şi produse petroliere în valoare de un miliard de dolari, a declarat ministrul de stat pentru afaceri de cabinet, şeicul Mohammad Abdullah Al-Sabah. Acesta a adăugat că produsele petrolier vor fi furnizate gratuit Egiptului.

Citeste si:  Bulgaria începe la vară prospectarea pentru gaze şi petrol în Marea Neagră

Marţi, alte două state din Golful Persic au promis că vor furniza Egiptului ajutoare în valoare de opt miliarde de dolari. Aceste ajutoare vor permite Egiptului să evite o criză a balanţei de plăţi şi va reduce presiunile asupra autorităţilor de la Cairo pentru a încheia un acord de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional.

Egiptul traversează o nouă perioadă de instabilitate după ce preşedintele Mohamed Morsi, provenit din rândul Fraţilor Musulmani, a fost înlăturat miercurea trecută de la putere de către armată.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata