Parlamentul European vrea înăsprirea ofensivei UE împotriva fumatului

Comisia de Sănătate a Parlamentului European a somat miercuri statele membre să-şi înăsprească ofensiva împotriva fumatului, în special prin afişarea de imagini de avertizare pe 75% din suprafaţa pachetelor de ţări, relatează AFP.

 Cele 28 de state membre au adoptat principiul acestui afişaj în iunie, însă, în urma presiunilor puternice din partea industriei tutunului, l-au limitat la 65% din suprafaţa pachetelor, faţă-verso.

Aşa cum au sperat statele cu cea mai puternică poziţie anti-tutun, Comisia de Sănătate s-a pronunţat pentru avertismente mai vizibile pentru a-i descuraja în primul rând pe tinerii fumători. Avertismentele actuale acoperă 40% dintr-un pachet.

Citeste si:  Belgianul Francois Englert şi britanicul Peter Higgs, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Fizică 2013

Urmând recomandarea raportoarei britanice laburiste Linda McAvan, comisia a susţinut de asemenea interdicţia vânzării de produse de tutun pe internet. Coalizată cu Grecia, Portugalia şi Bulgaria, Germania obţinuse ca fiecare stat să-şi poată stabili propria lege în materie.

Consensul găsit de miniştri în iunie împotriva interzicerii ţigărilor slim a fost de asemenea respins, comisia parlamentară votând pentru interzicerea acestui produs, care vizează publicul feminin.

Europarlamentarii s-au pronunţat de asemenea pentru o supervizare mai severă a vânzării de ţigări electronice, pe care vrea să o limiteze doar la farmacii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close