Pizza îi face pe oameni mai fericiţi, relevă un studiu

Un nou studiu asupra efectelor desenării a diferite tipuri de mâncăruri a relevat că a schiţa pizza, celebrul fel de mâncare italian, poate îmbunătăţi semnificativ starea mentală a unei persoane, transmite miercuri thelocal.it.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea St. Bonaventure din New York au cerut unui număr de 61 de persoane să deseneze mâncăruri cu diferite niveluri de grăsime şi zahăr pentru a le evalua starea şi alţi factori, a relatat Wall Street Journal.

Rezultatele au arătat că starea celor care au desenat pizza s-a îmbunătăţit cu 28%, cea a persoanelor care au schiţat prăjituri – cu 27%, iar cea a subiecţilor care au desenat căpşune – cu 22%. Starea persoanelor cărora li s-a cerut să deseneze ardei s-a îmbunătăţit cu doar un procent.

Toţii participanţii au primit aceleaşi culori, iar rezultatele nu au fost corelate cu regimul lor alimentar, a precizat Wall Strett Journal.

Studiul a fost publicat în Journal of Behavioral and Brain Science.

Pizza îşi are originea la Napoli, în sudul Italiei. Ulterior a apărut una în stil roman, cu un blat mai subţire, pentru a rivaliza cu pizza napoletană.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.