SUA presează China să înceteze cu „furturile” prin intermediul pirateriei informatice

Vicepreşedintele american Joe Biden a făcut miercuri apel la China să înceteze cu ‘furturile’ prin intermediul pirateriei informatice, la deschiderea discuţiilor anuale între principalele două puteri economice mondiale, relatează AFP.

„Cele două ţări ale noastre se bucură de un internet deschis, securizat şi fiabil. Furturile cu care ne confruntăm trebuie considerate inacceptabile şi trebuie să înceteze”, a declarat Biden, făcând apel la cooperare cu China.

Washingtonul acuză China de comiterea de atacuri informatice împotriva administraţiei şi companiilor sale. Un studiu recent a indicat că furtul de secrete aparţinând Americii costă Washingtonul sute de miliarde de dolari în fiecare an.

Beijingul răspunde mereu că este la rândul său victimă a pirateriei informatice, iar acuzaţiile sale au fost alimentate luna trecută de dezvăluirile fostului consultant al agenţiei de informaţii americane NSA, Edward Snowden, privind programele vaste americane de supraveghere a comunicaţiilor.

Biden a mai spus că SUA şi China trebuie să-şi dezvolte nivelul de încredere şi a precizat că reformele economice ale Chinei, cum ar fi liberalizarea sistemului ratei de schimb valutar şi trecerea la o economie determinată de consum ar fi în interesul ambelor ţări.

Vicepreşedintele american a declarat de asemenea că SUA sunt hotărâte să-şi intensifice cooperarea cu China pentru a ţine sub control programul nuclear al Coreii de Nord.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.