Victor Ponta: Am atacat marile zone de fraudă şi drenare a banului public

Guvernul a atacat în 2013 marile zone de fraudă şi de drenare a banului public, a declarat joi premierul Victor Ponta, menţionând în acest sens domeniul restituirii proprietăţilor, Hidroelectrica, Poşta Română, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Şeful Guvernului a arătat că a fost soluţionată problema Hidroelectrica, una dintre „marile găuri negre”, o companie care a fost „căpuşată şi fraudată din 2009 până la începutul lui 2012”, dar care a redevenit una dintre piesele fundamentale ale sistemului economic şi energetic românesc.

„Aici, decizia pe care am luat-o anul trecut, extrem de riscantă şi contestată, dar pe care am identificat-o ca fiind singura în care puteam să reziliem contractele cu băieţii deştepţi şi să oprim pierderile de la Hidroelectrica, s-a dovedit, la sfârşitul lunii iunie, ca fiind o decizie, până la urmă, corectă şi bună. Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, este pe profit”, a afirmat Victor Ponta în cadrul conferinţei de presă cu tema „Planul naţional de investiţii strategice şi creare de locuri de muncă”.

El a spus că au fost atacate şi alte zone de fraudă iar rezultatele au început să se vadă.

„La fel, Oltchim, la restituirea proprietăţilor, ANAF, Poşta Română, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, marile zone de fraudă şi de drenare a banului public, pe care le-am atacat pe toate, asumându-ne riscuri, critici. Am deranjat foarte multe interese private, am călcat pe muşuroaie extrem de periculoase, dar rezultatele au început să se vadă şi vreau să continuăm în această direcţie”, a subliniat primul-ministru.

Ponta a mai afirmat că reforma ANAF trebuie finalizată până în septembrie-octombrie iar activitatea efectivă a Direcţiei Antifraudă trebuie să înceapă să producă efectele aşteptate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.