EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Victor Ponta: Obiectivul strategic pentru România: număr de angajaţi cel puţin egal cu cel al pensionarilor

1

Obiectivul strategic pentru România este acela de a avea un număr de angajaţi cel puţin egal cu cel al pensionarilor, a afirmat premierul Victor Ponta care a menţionat că ţara noastră ocupă locul trei în Europa în ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă stabile, în ultimul an.

„Despre locuri de muncă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform procedurilor de calcul la nivel european, există un număr de 100.000 de salariaţi stabili calculaţi pe contracte de muncă în firme cu peste patru salariaţi şi care lucrează 22 de zile pe lună. (…) Evident că obiectivul nostru strategic pentru România este acela de a avea un număr de angajaţi cel puţin egal cu cel al pensionarilor în aşa fel încât să putem să avem o proiecţie sustenabilă pe următorii 5, 10, 15, 20 de ani, iar efortul principal se va îndrepta spre creşterea acestui număr de salariaţi stabili”, a spus premierul joi, în cadrul conferinţei de presă cu tema „Planul naţional de investiţii strategice şi creare de locuri de muncă”.

El a precizat că, potrivit statisticilor din ultimele 12 luni, Germania este ţara europeană în care s-au creat cele mai multe locuri de muncă stabile – 489.000. Urmează Marea Britanie – 330.000 de locuri de muncă stabile create în ultimele 12 luni, România – 100.000, Cehia – 74.000 şi Ungaria – 35.000.

„Vreau să vedem de fiecare dată dezvoltarea României în context european, pentru că suntem o economie interdependentă şi tot ceea ce se întâmplă în Europa ne influenţează. Când erau lucurile bune ne influenţa în bine, acum în mod sigur influenţele sunt mai puţin pozitive. Însă vreau să înţelegem de fiecare dată cu ce ne comparăm şi în ce Europă trăim, în care creşterea – evident – 2,2 este o creştere firavă pentru ţările pe care le-am vizitat în Asia, dar reprezintă cea mai importantă creştere alături de încă două ţări baltice din UE”, a spus primul ministru.

De asemenea, conform informaţiilor furnizate de biroul de presă al Guvernului, care citează INS, efectivul salariaţilor stabili (anagajaţi pe contracte de muncă în firme cu peste patru salariaţi şi care lucrează 22 de zile pe lună) este de 4,37 de milioane, în România. În acest sens, s-a înregistrat o creştere cu 100.000 a numărului de salariaţi stabili în(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. costica spune

    Numai un nivel de trai ridicat orata a saraciei extreme scazuta, o politica adecvata realitatii si nu de jaf poate duce la o crestere economica capabila sa dea sperante pentru un progres, toate acestea sunt conditionate de un invatamant de calitate de o mai mare alocare a banilor in cercetare – dezvoltare, un nivel ridicat al culturii , o deschidere mai mare spre economiile dezvoltate si colaborare cu toate tarile de pe toate continentele. Daca nu se distrugeau intreprinderile performante, agricultura care era industrializata, transportul de marfuri si calatori pe cfr , constructiile civile si industriale acum nu ne confruntam cu asemenea dificultati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.