Viktor Orban: Europa, un „imperiu al birocraţilor”

Europa este un ‘imperiu al birocraţilor’, cu capitala la Bruxelles şi unde nu se ţine seama de argumentele liderilor din ţările membre, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat săptămânalului francez L’Express, citat miercuri de agenţia ungară de presă MTI.

Premierul ungar afirmă în interviu că recomandările Uniunii Europene /UE/ privind majorarea preţurilor la energie cu scopul de a intensifica liberalizarea şi competiţia sunt exemple ale unui modus operandi imperial şi după părerea sa ‘inacceptabil’.

El a apreciat totodată că politicile germană şi franceză de după 2002 de cheltuieli bugetare excesive au fost greşite, întrucât o politică similară a adus Ungaria în pragul colapsului, în 2008. O altă greşeală a fost, în opinia sa, neglijarea producţiei industriale în favoarea industriei serviciilor, iar a treia greşeală a constat în aceea că nu s-a ţinut cont de anumite condiţionări structurale, venite ca o moştenire a epocii comuniste. Orban a dat ca exemplu în acest sens proporţia crescută de pensionari, mulţi dintre aceştia având doar 40 şi ceva de ani, dar şi numărul persoanelor cu dizabilităţi, oficial de patru ori mai mare în Ungaria decât în alte ţări europene.

Viktor Orban a refuzat, în interviu, să fie etichetat drept populist şi a explicat că, deşi este considerat de dreapta, a luat şi măsuri de stânga, amintind că, deşi a impus taxe asupra băncilor şi corporaţiilor multinaţionale, protejează în acelaşi timp valorile creştine. ‘Ce este popular în Ungaria nu poate fi înţeles la Bruxelles’, a conchis premierul ungar.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.