EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Decizia finală privind proiectul Roşia Montană poate fi luată doar de Parlament, susţine premierul Ponta

1

Negocierile privind realizarea proiectul Roşia Montană vor fi finalizate până la începutul sesiunii parlamentare, în septembrie, dar lucrările de investiţie vor începe doar dacă Legislativul va lua o decizie favorabilă în acest sens, a declarat joi premierul Victor Ponta.

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, când va fi demarat proiectul Roşia Montană, premierul a răspuns că Parlamentul trebuie să decidă „dacă va fi demarat”.

„Din punctul de vedere al Guvernului, la începutul sesiunii parlamentare, va avea finalizat negocierea şi proiectul de lege”, a spus Victor Ponta.

El a afirmat că Executivul a luat toate măsurile necesare, inclusiv cu privire la standardele de mediu, considerate nesatisfăcătoare în forma iniţială a proiectului.

„Nu pot să vorbesc în numele Parlamentului, pot să vorbesc în numele Guvernului: cred că 13 ani de când se tot plimbă prin diverse structuri guvernamentale sunt e de ajuns. Cred că decizia finală într-un proiect atât de controversat, cu avantaje şi dezavantaje, poate fi luată doar de Parlament. Sunt convins că aici toată lumea, inclusiv preşedintele, va considera că e bine să avem o lege, că nu furăm cu legea, ci dimpotrivă, sprijinim cu legea, dar repet: noi am luat toate măsurile, în primul rând cele referitoare la standardele de mediu, după aceea cele referitoare la nivelul redevenţelor şi la participarea statului român, pe care le consideram – toate trei – nesatisfăcătoare în forma iniţială a proiectului. Dacă acum sunt şi s-a ajuns prin negociere la standarde satisfăcătoare, trimitem spre Parlament şi Parlamentul decide”, a afirmat premierul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Bravo musiu, ei pleaca cu aurul si noi ramanem cu cianurile si cu un peisaj post apocaliptic. Eu cred ca mult mai mult s-ar castiga prin dezvoltarea turistica a zonei decat prin distrugerea peisajului natural in cautarea unor ramasite aurifere. Dar ma rog turismul nu aduce profit imediat si cuantificabil in cantitatea de „atentii” primite

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.