Fiica vitregă a lui Pablo Picasso dezvăluie furtul a 407 opere ale pictorului

Fiica vitregă a pictorului Pablo Picasso, Catherine Huntin-Blay, a declarat că în ultimii ani au fost furate 407 opere ale acestuia, printre ele numărându-se desene, litografii şi cataloage, consemnează agenţia EFE citând ediţia de vineri a ziarului francez Le Parisien.

Investigaţia asupra dispariţiei acestor opere a fost lansată cu doi ani în urmă de fiica lui Jacqueline Picasso, cea de-a doua soţie a artistului. Potrivit publicaţiei pariziene, furtul acestor opere ar face parte dintr-o ‘acţiune bine organizată’, care s-ar fi desfăşurat, potrivit lui Huntin-Blay, între anii 2005 şi 2007. Unele tablouri ar fi fost furate de ‘un om de încredere’, pe nume Freddy Munchenbach, care executa lucrări în casa acesteia şi în cea a unei vecine de-a ei, unde se aflau de asemenea numeroase picturi.

Acesta din urmă ar fi dat tablourile lui Toni Celano, un litograf arestat în luna ianuarie în Italia, pentru a le revinde, operele ajungând în final la galeria pariziană Belle et Belle.

Se estimează că valoarea celor 407 opere dispărute este cuprinsă între 1 şi 2 milioane de euro. Până în prezent, numai 22 dintre acestea au fost recuperate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.