Maria Grapini: Pentru companiile mari anul 2014 va arăta mai bine

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mjlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat joi că „pentru companiile mari anul 2014 va arăta mai bine (…)”, dacă se vor pune în aplicare măsurile prevăzute în programul de guvernare.

Dacă în acest an s-a aplicat măsura de neimpozitare a dividendelor plasate într-o altă firmă, din 2014 marii investitori ar putea beneficia şi de neimpozitarea profitului reinvestit, dar şi de reducerea cu 5% a cheltuielilor făcute cu forţa de muncă, a precizat Maria Grapini.

Potrivit sursei citate, în intervalul 2014-2020 investitorii mari au posibilitatea să atragă fonduri europene, pentru că există la dispoziţie în acest sens aproape 39 miliarde de euro.

Maria Grapini a spus că „în prima parte a acestui an s-au luat măsuri îndeosebi pentru IMM-uri, deoarece aici există o fragilitate şi nevoia este mai mare”.

Ministrul a participat, joi, la Zimnicea, la inaugurarea unei moderne fabrici de ulei, realizată cu circa 35 milioane de euro în cadrul Grupului de firme InterAgro, o parte fiind fonduri de la Uniunea Europeană.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.