Poeţi din 25 de ţări la Festivalul Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”

Poeţi din 25 de ţări şi-au anunţat prezenţa la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”, care este prefaţată, joi, de o serie de manifestări culturale.

După deschiderea expoziţiei de carte a Editurii Academiei Internaţionale Orient-Occident, găzduită de Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, invitaţii vor putea participa, în cursul serii, la un recital poetic ce se va desfăşura la Muzeul Municipal Curtea de Argeş.

Ceremonia oficială de deschidere a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”, ajuns la ediţia cu numărul 17, va avea loc vineri, când toţi participanţii se vor reuni în Sala Basarabilor de la Muzeul Municipal.

Citeste si:  O nouă ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii Mecanice la Iaşi

Programul zilei de vineri va mai cuprinde lansări de carte, vernisajul unei expoziţii de artă, precum şi recitaluri poetice şi muzicale.

Festivalul se va încheia luni, 15 iulie, cu ceremonia decernării premiilor Academiei Internaţionale Orient-Occident.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş” a avut loc în anul 1997. Manifestarea face parte din programele anuale ale Fundaţiei Culturale Academia Internaţională Orient-Occident, instituţie cu caracter privat întemeiată de poeţii Dumitru M. Ion şi Carolina Ilica.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata