Premierul Victor Ponta ar putea avea în octombrie prima întâlnire cu funcţionarii români de rang înalt din CE

Premierul Victor Ponta s-ar putea întâlni în premieră cu funcţionarii români de rang înalt din Comisia Europeană (CE) în luna octombrie, la Bucureşti, a declarat preşedintele filialei PSD Belgia, Dan Luca, într-un interviu.

Dan Luca spune că s-a reuşit identificarea celor nouă directori şi a celor 42 de şefi de unităţi români care activează în Comisia Europeană (CE) şi că s-au început demersurile la nivelul PSD şi la cel al guvernului României pentru a organiza o întâlnire a premierului Victor Ponta cu aceştia. Potrivit sursei citate, invitaţia a fost făcută pentru o întâlnire în luna octombrie, la Bucureşti, însă data trebuie confirmată în funcţie de agenda premierului.

Iniţiativa este una a PSD Belgia şi este menită să rezolve o problema mai veche, respectiv faptul că statul român nu a reuşit până în prezent să valorifice experienţa funcţionarilor români aflaţi în funcţii de decizie în instituţiile europene, a precizat Luca.

‘Mergem pe modelul francez şi german, bineînţeles sunt ţări mai vechi în UE, care invită funcţionarii de rang superior din Comisie în special la o întâlnire tehnică cu reprezentanţii guvernului pentru a prezenta priorităţile ţării respective în anul următor. Este o chestie normală şi sper ca România să poată realiza această întâlnire în octombrie anul acesta şi mi-aş dori ca după aceea s-o instituţionalizăm şi s-o avem în fiecare an’, a declarat Dan Luca.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.