Premierul vrea o strategie pe termen mediu de dezvoltare a investiţiilor, cu implicarea mai multor actori politici şi economici

Premierul Victor Ponta a anunţat joi că doreşte implicarea cât mai multor actori politici şi economici într-o strategie de dezvoltare a investiţiilor şi creare a locurilor de muncă pe termen mediu, care să vizeze perioada 2014 – 2018.

„În toamnă, în mod sigur, vom încerca să cooptăm cât mai mulţi dintre actorii politici, economici, într-o strategie de dezvoltare a investiţiilor şi de creare de locuri de muncă pe termen mediu, 2014 – 2018, care să se integreze în marea strategie 2018, strategia de aniversare a 100 de ani de existenţă a României în forma sa actuală – investiţiile strategice pe cele cinci domenii, energie, resurse, agricultură, industrie şi infrastructură, folosirea actualelor programe operaţionale şi a fondurilor europene, dar finalizarea, practic, a strategiei pentru 2014 – 2020, şi o dezbatere şi o asumare a unui plan consensual de dezvoltare economică, investiţii şi locuri de muncă pentru 2014 – 2018”, a afirmat premierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Premierul a mai precizat că discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, pe marginea unui nou acord, pornesc de la o cu totul altă situaţie decât cea din 2009.

„În 2009 eram o ţară disperată şi distrusă, care a depins de acel ajutor. Astăzi, suntem o ţară care a ieşit din perioada cea mai dificilă, suntem stabili economic, politic. Avem o creştere economică, nu spectaculoasă la nivel mondial, însă extrem de bună pentru nivelul european. Avem o strategie foarte clară de deschidere. Vreau ca România să fie din nou o ţară deschisă investiţiilor străine, investiţiilor naţionale, creării de locuri de muncă”, a arătat şeful Executivului.

Guvernul îşi propune să atragă investiţii de minimum 10 miliarde de euro şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă până la sfârşitul acestui an.

Datele apar în „Planul naţional de investiţii strategice şi crearea de locuri de muncă” prezentat joi de premierul Victor Ponta.

Executivul a identificat cinci domenii strategice asupra cărora se va concentra, şi anume energia, resursele minerale, agricultura, industria şi infrastructura.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.