Preşedintele FNME spune că societatea CE Oltenia nu are bani de salarii în luna iulie

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a atras atenţia, joi, că societatea Complexul Energetic Oltenia (CEO) are conturile goale, iar pentru luna iulie nu sunt bani pentru plata salariilor angajaţilor.

„Situaţia conturilor este zero. Ultimii bani care au fost folosiţi în iunie provin dintr-un cont pe care îl mai avea Termocentrala Turceni, de vreo 40 de milioane de lei. Nenorocirea este că în iulie nu mai sunt bani nici pentru plata salariilor. Dacă nu se va face un buget rectificativ, noi nu mai avem loc în piaţă”, a spus Condescu.

Miercuri, Marin Condescu a fost la Ministerul Energiei, unde a avut o întâlnire cu ministrul Constantin Niţă.

„Din punctul meu de vedere, cea mai gravă problemă cu care se confruntă Oltenia este situaţia economică a CEO. De la începutul anului şi până acum, încasările reprezintă 22 % din bugetul de venituri şi cheltuieli proiectat, iar cheltuielile fixe sunt undeva la 45 % zilnic. Marea nenorocire este aceea că Ciurel a spus să facem orice fel de sacrificiu pentru că în octombrie vom fi listaţi la bursă. Acum 2 – 3 zile conducătorul principal a spus că s-a renunţat la acest obiectiv. Ieri am avut o întâlnire cu domnul ministru Niţă şi a spus că acest obiectiv nu a fost nici amânat şi nici nu s-a renunţat la el. Luna iulie este, după cum se vede după primele 11 zile, pe minus, nicio şansă ca să mai recuperăm ceva până la sfârşitul anului. Trebuie să încercăm să salvăm această societate de la faliment. Marea lovitură pe care vor s-o dea unii inconştienţi este intrarea în insolvenţă. Ce se întâmplă cu anumiţi lucrători, este inchiziţie. De la a te ameninţa că dacă nu semnezi un act şi până a şi trece efectiv trece la desfacerea contractului de muncă, sunt mijloace de presiune fantastice”, a menţionat preşedintele FNME.

Marin Condescu a mai spus că săptămâna viitoare secretarul de stat în Ministerul Economiei Maricel Popa va veni în Gorj pentru a clarifica situaţia CEO şi pentru a găsi soluţii de redresare a entităţii energetice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.