Rezultate de excepţie obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Informatică

Lotul olimpic de informatică al României a reuşit încă o performanţă remarcabilă pe plan extern – două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz – la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai (clasa a X-a la Colegiul Naţional ‘Liviu Rebreanu’) şi-a adăugat în palmares o nouă medalie de aur, la fel ca la precedenta ediţie. Laureat cu argint anul trecut, Vlad Alexandru Gavrilă, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale remis vineri.

Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ‘C. D. Loga’ din Timişoara, a obţinut o medalie de argint iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ‘Fraţii Buzeşti’ din Craiova, a intrat în posesia medaliei de bronz.

Olimpiada Internaţională de Informatică s-a desfăşurat la Brisbane (Australia), în perioada 6-12 iulie şi a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.