Rezultate de excepţie obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Informatică

Lotul olimpic de informatică al României a reuşit încă o performanţă remarcabilă pe plan extern – două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz – la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai (clasa a X-a la Colegiul Naţional ‘Liviu Rebreanu’) şi-a adăugat în palmares o nouă medalie de aur, la fel ca la precedenta ediţie. Laureat cu argint anul trecut, Vlad Alexandru Gavrilă, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale remis vineri.

Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ‘C. D. Loga’ din Timişoara, a obţinut o medalie de argint iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ‘Fraţii Buzeşti’ din Craiova, a intrat în posesia medaliei de bronz.

Olimpiada Internaţională de Informatică s-a desfăşurat la Brisbane (Australia), în perioada 6-12 iulie şi a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.